KaVe oli liemessä Pielaveden kovien hyppysyöttöjen edessä, mutta Aleksander Rastamon huikea ilta toi voiton Karhulaan

Antti Kaarto

Karhulan Veikot joutui kamppailemaan Pielavadellä täydet viisi erää. Kuva on kauden ensimmäisestä ottelusta Karhulasta.
Karhulan Veikot joutui kamppailemaan Pielavadellä täydet viisi erää. Kuva on kauden ensimmäisestä ottelusta Karhulasta.

Lentopallon 1-sarjan Karhulan Veikkojen Aleksander Rastamo oli suuressa roolissa, kun KaVe kävi vääntämässä Pielavedeltä 3–2 (16–25, 25–19, 23–25, 25–19, 15–12) -voiton Sammosta.

Rastamo iski KaVen kahden viimeisen erän 40 pisteestä lähes puolet (18). Koko ottelun pistesaldo nuorella haminalaisella oli huikea 36. Hän on liigajoukkue Vantaa Ducksin kirjoilla, mutta oli farmisopimuksen mahdollistamalla lainalla KaVessa.

– Puolitoista viimeistä erää olivat häneltä aika kovaa tekemistä. Lähes kaikki pallot kuolivat, mitä hän pääsi lyömään, KaVen passari Matti Palonen kehui.

KaVe oli suurissa ongelmissa Sammon hyvän syöttöpelin kanssa. Toisessa erässä Henri Piipari paransi KaVen vastaanottoa, mutta kolmoserässä se taas hajosi, kun Sampo ryhtyi pommittamaan Piiparia jatkuvasti.

– Sieltä tuli kovaa hyppysyöttöä, varsinkin ensimmäisessä erässä paljon suoraan kenttäänkin. Saimme vastaanottoa vähän parannettua, mutta optiminostoon emme yltäneet, Palonen sanoi.

Ville Kattelus löi 8 ja Santeri Sirén 7 pistettä. Loukkaantuneena ollut lyöjätykki Mikael Korhola pelasi liberona.

– Saimme hänestä vähän hyötyä, mutta täydessä hyppykunnossa hän ei vielä ollut. Ehkä ensi viikonloppuna, Palonen arveli.

KaVe pelaa ensi viikon sunnuntaina Karhulassa, jonne saapuu Rantaperkiön Isku. KaVella on kolmesta ottelusta viisi pistettä, Iskulla seitsemän.

Kommentoidut