Eagles avasi divarin murskavoitolla paikallispelissä — ”Aika yhteen päätyyn pelattiin”

Jukka Lehtoranta

Pelinrakentaja Niclas Carpelan heitti kauden avausottelussa neljä touchdownia ja juoksi itse yhden. Kuva on viime kaudelta.

Sarjatulokas Kotka Eagles ei aio ujostella amerikalaisen jalkapallon 1. divisioonassa. Kotkalaiset avasivat kauden perjantai-iltana Kuusankoskella 50—6 (21—0) -murskavoitolla Kouvola Indiansista.

— Hyvä avauspeli meiltä. Tasoero oli kyllä siksi selvä, ettei tämän perusteella voi tehdä vielä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, Eaglesin pelinrakentaja ja päävalmentaja Niclas Carpelan sanoi.

— Kouvola on ennakkoon sarjan heikoin joukkue. Kohtaamme seuraavaksi Wolverinesin, joka on ennakkoon paras. Sen jälkeen tiedämme paljon enemmän.

Eagles oli latautunut paikallispeliin täysillä. Latausta saattoi olla vähän liikaakin, sillä kotkalaisten hyökkäspeli yskähteli ottelun alkupuolella. Puolustus piti kuitenkin kouvolalaiset kurissa alusta asti, ja vieraat tekivät homman selväksi jo ennen taukoa.

— Puolustus oli hyvä, ja Patrik Thesleff siinä aivan erinomainen, Carpelan kehui kokenutta tukimiestä.

Eaglesin hyökkäspeliltä otti aikansa ennen kuin se alkoi sujua juohevasti, mutta lopulta tehoja tuli reippaasti.

Pelinrakentaja Carpelan heitti neljä maalia, joista Ottopekka Leskinen koppasi kaksi ja Jani Heinisalo ja Munchie Roberts yhden mieheen. Carpelan itse juoksi yhden touchdownin ja Ville Hämäläinen viiletti maalialueelle pallo kainalossa kahdesti.

— Aika yhteen päätyyn pelattiin, ja oltaisiin kyllä voitu tehdä rumemmatkin lukemat. Alussa hyökkääminen oli kuitenkin vähän tuhnuista, Carpelan sanoi.

Wolverines-ottelu selvittää voimasuhteita

Eagles pelaa seuraavan ottelunsa Helsinki Wolverinesia vastaan viikon kuluttua lauantaina Kotkassa. Isänniltä puuttuvat silloinkin vielä puolustuksen linjamiehet Mikko Toiminen ja espanjalainen Boro De La Hoz. He ovat pelanneet Espanjan pääsarjaa Murcia Cobrasin riveissä, ja joukkue on selviytynyt liigafinaaliin asti. Kaksikko on Eaglesin käytettävissä vasta kesäkuun puolivälin tienoilla.

— Wolverines-matsin jälkeen alkavat voimasuhteet selvitä. Helsinkiläiset ovat kovia, koska East City Giantskin vahvistui muutamalla hyvällä pelaajalla Hämeenlinna Huskiesista juuri ennen sarjan alkua, Carpelan sanoi.

Huskies luopui paikasta Vaahteraliigassa, ja moni hämeenlinnalainen valitsi uuden pelipaikan pääradan eteläpäästä Helsingistä.

— Mutta kyllä kaikki joukkueet ovat tässä sarjassa haastettavissa, Carpelan sanoi.