HP:n D-junioreille menestystä Oulun valtakunnallisessa Suurleirillä: " Leiri osoitti sen, että olemme tämän ikäluokan kanssa siellä, missä kuuluukin."

HP:n D-pojat pokkasivat komeasti pronssia lauantaina päättyneeltä leiriltä. D-tytöt olivat hienosti puolestaan neljänsiä.

Jussi Malo

D-Pojat tuulettivat Oulussa pronssimitalt kaulassa.
D-Pojat tuulettivat Oulussa pronssimitalt kaulassa.

Haminan Palloilijoiden juniorit pelasivat menestyksekkäästi D-junioreiden valtakunnallisessa Suurleirillä Oulussa. HP:n D-pojat pokkasivat komeasti oman ikäluokan sarjassaan pronssia lauantaina voittamalla Haapajärven Pesä-Kiilat numeroin 20—1.

Paljosta ei myöskään finaalipaikka jäänyt kiinni. Välierissä HP hävisi täpärästi Sotkamon Jymylle, joka nappasi lopulta leiriltä hopeaa. Varsinainen peliaika päättyi ottelussa tasapeliin pistein 9—9, mutta jatkovuorolla Jymy oli niukasti vahvempi lopputuloksella 14—11. Turnauksen voitti Seinäjoen Maila-Jussit.

Pelinjohtaja Vesa Toikka oli äärettömän ylpeä joukkueesta pitkän urakan päätteeksi.

— Leiri osoitti sen, että olemme tämän ikäluokan kanssa siellä, missä kuuluukin. Koossa on tasokas ryhmä, joka harjoittelee innokkaasti. Olen äärettömän ylpeä siitä, että pystyimme selviytymään näinkin pitkälle. Pojista voi tulla enemmän tai vähemmän tulevaisuuden tähtiä jossakin vaiheessa, jos vaan into säilyy, Toikka arveli.

Huonosti ei käynyt myöskään HP:n D-tytöillä, jotka selviytyivät leirillä neljänsiksi. Menestystä satoi myös Itä-Länsi valinnoista, kun edustukseen valittiin pojista Mico Huttunen ja Perttu Toikka. Tytöistä valittiin puolestaan Sara Koivikko.

Kaikkiin sarjoihin oli ilmoittautunut leirillä yhteensä noin 50 joukkuetta. Leiri alkoi maanantaina ja päättyi lauantaina.