KTP-Basketin jenkeistä vain yksi oli tänään palkkansa arvoinen — Vilpas nollasi kolmen erän loppukirit helposti

Raimo Eerola

KTP:n Byron Wesley sai paljon vastuuta pallon ylöstuojana. Pelintekijän tehtävien ohessa Wesley heitti 23 pistettä.
KTP:n Byron Wesley sai paljon vastuuta pallon ylöstuojana. Pelintekijän tehtävien ohessa Wesley heitti 23 pistettä.

KTP-Basket koki korisliigakauden kolmannen tappionsa neljännessä ottelussaan, kun se hävisi Karhuvuoressa Salon Vilppaalle 75—89 (39—49).

KTP:n leirissä varmasti toivotaan, että kausi etenee kuten vuosi sitten ja heikkoa alkua seuraa hyvä loppukausi. Nyt ei näytä hyvältä, sillä sekä hyökkäyspelissä että joukkuepuolustuksessa on paljon petrattavaa.

Apuja olisi keskiviikkona kaivattu erityisesti ulkomaalaisvahvistuksilta. Heistä vain 35 minuuttia urakoinut Byron Wesley onnistui (23/9/6 syöttöä).

Kolmessa aiemmassa ottelussa keskimäärin 20,7 pistettä tehnyt JayVaughn Pinkston oli aika lailla ulalla. Järkäle puski Vilppaan korin alle, vaikka vastassa olisi ollut kolme miestä. Kahdeksan pistettä ja kuusi menetystä ei ole hyvä tulos.

Toinen kovameriittinen jenkki DeAndre Daniels joutui syystä tai toisesta päävalmentaja Tomi Kamisen koirankoppiin jo avauspuoliajalla. Daniels ei loistanut muttei hän surkeudellakaan erottunut.

Daniels ei käynyt toisella puoliajalla kentällä kertaakaan, upotti kaksi pelitilanneheittoa kolmesta ja kokosi neljä pistettä. Levypalloja kertyi kolme.

Kevin Langford sai vastuuta mutta oli näkymätön. Langford ujosteli heittonsa kanssa ja kokeili 24 minuutissa vain kahdesti. Molemmat ohi, kassiin kolme pistettä vapaaheittoviivalta.

Neljä loppukiriä

KTP:n hyökkäyspeli takkusi heti ottelun alussa. Vilpas rymisteli tilanteeksi 11—24, mutta KTP rymisteli erän loppuun pienen kirin ja pikkutauolle mentiin tilanteessa 19—24.

Kaava jatkui toisessa erässä. Kuuden minuutin jälkeen tilanne oli 25—41, mutta KTP sykki vajaassa kahdessa minuutissa kuuden pisteen päähän (35—41) Topias Kuukkasen (7/1), Joonas Lehtorannan (7/3) ja Wesleyn onnistumisilla.

Kolmannen erän alkupuolella ero kasvoi taas ja repesi jo 23:een (42—65). Vilpas nosti jalkaa kaasulta ja päästi KTP:n mukaan. Päätöserään lähdettiin jonkinlaisen KTP-toivon eläessä numeroista 61—73.

Ero palasi nopeasti 20 pisteeseen, ja KTP:n loppukiri oli tällä kertaa melko muodollinen. Janne Lehtoranta, Markus Rautasalo ja Emil Uotila toivat kentälle nuorten miesten säpinää, mutta ei Vilpas vaikeuksissa ollut.

Eldar Skamo (7/2) pelasi hyvän ottelun, mutta unohtui Kamiselta toisella puoliajalla penkille.

Vilppaan rotaatio oli vielä reippaampi. Kymmenestä kentälle päässeestä pelaajasta vähiten pelasi Reggie Dillard (10.15). DJ Laster heitti 22 pistettä.

Vierasjoukkue vaikutti siltä, että aineksia olisi ollut parempaankin. Silti tuloksena oli kolmas voitto yhtä monesta liigaottelusta.

KTP pelaa seuraavaksi ensi keskiviikkona, jolloin se kohtaa Helsingissä Seagullsin.

Luetuimmat