Entisestä riesasta on tullut KTP:lle pisteautomaatti — ”Kyllähän se harmittaa, kun tulee kolme kertaa putkeen turpaan veljeltä”

EIF:n Akseli Ollila hävisi jälleen KTP:ssa pelaavalle Tuomas-veljelleen. Asetelmat ovat kääntyneet viime kausista täysin päälaelleen.

Ella Karttunen

KTP:n Juuso Laitinen hätyytteli laidassa juoninutta EIF:n Akseli Ollilaa.
KTP:n Juuso Laitinen hätyytteli laidassa juoninutta EIF:n Akseli Ollilaa.

Ennen kuluvan kauden sarjaotteluita raaseporilainen EIF oli ollut KTP:lle kääntämätön kivi. Seitsemästä keskinäisestä ottelusta KTP oli raapinut vain yhden tasapelin kolmen kauden aikana.

Asetelmat ovat vaihtuneet tällä kaudella täysin ja KTP otti maanantaina jo kolmannen voiton EIF:stä. Tällä kertaa se vaati täyden iltapuhteen, mutta pisteet jäivät Kotkaan lukemin 2—1 (1—1).

— Meidän olisi pitänyt tappaa peli toisen jakson alussa, kun meillä oli useita maalipaikkoja, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter niputti.

Akseli yhä voitoissa kaksoisveljeään edellä

Kentällä nähtiin hyvä taistelu 19-vuotiaiden kaksosten välillä. KTP:n parhaana palkittu Tuomas Ollila on löytänyt paikkansa joukkueessa ja tekee jatkuvasti vaarallisia nousuja vasemmalla laidallaan.

Hyökkäävämmässä roolissa viihtyvä EIF:n Akseli Ollila puolestaan aiheuttaa piilokärjen roolissaan päänvaivaa vastustajille. Tappion tuomaa tuskaa lievitti 1—1-maali rangaistuspilkulta — ja aiemmat voitot.

— Kyllähän se harmittaa, kun tulee kolme kertaa putkeen turpaan veljeltä. Mutta olen edelleen voitoissa edellä, EIF:n Akseli Ollila muistutti.

Tasaista kamppailua

KTP sai otteluun salama-alun, kun Antti Mäkijärvi pääsi laittamaan pallon verkkoon jo ottelun neljännellä peliminuutilla.

Kotijoukkue sai rakennella hyökkäyksiään rauhassa, kunnes EIF alkoi saada juonesta kiinni ensimmäisen puoliajan edetessä.

Jiri Koski oli KTP-maalilla huippuvireessä ja piti kotijoukkueen johdossa. Rangaistuspotkulle Koskikaan ei mahtanut minkään ja EIF tasoitti juuri ennen taukoa.

— Molemmat joukkueet tykkäävät pelata pallonhallintafutista ja kysymys oli, kumpi tekee sen paremmin ja käyttää tilanteet, Arbeiter sanoi.

— Molemmilla oli ajoittain kontrolli pelistä. Välillä me hallitsimme, ja välillä peli vaati puolustamista alempaa, Mäkijärvi jatkoi.

KTP kesti loppupaineen

KTP-toppari Paavo Voutilainen pääsi toisen puoliajan alussa puskemaan uransa ensimmäisen maalin kahdella ylimmällä sarjatasolla.

Sitkeä EIF kuitenkin saalisti tasoitusmaalia loppuun asti, kun taas KTP tuntui aloittaneen voittonsa varmistelemisen aivan liian aikaisin.

Vierasjoukkue rakenteli monta hyvää maalipaikkaa ja oli lähellä maalintekoa vielä viimeisessä hyökkäyksessäänkin, mutta Pasi Forsmanin pusku suuntautui maalin katolle.

— Parempana päivänä olisimme voineet tehdä jopa neljä—viisi maalia. Tosin KTP:lla oli myös omat paikkansa, EIF:n Ollila sanoi.

— Emme me voittoa heille tarjonneet, vaan EIF on hyvä joukkue, Arbeiter puolestaan näki.

Vain yksi vaihto

KTP näytti ottelun lopussa väsyneeltä, mutta Arbeiter ei juuri vaihtomiehien apuun luottanut. Ainoastaan Tuukka Kurki pääsi kolme minuuttia ennen loppua kentälle ja oli karata heti maalintekoon.

— On helppo olla jälkiviisas, mutta mielestäni pelaajat eivät olleet fyysisesti väsyneitä, Arbeiter puolustautui.

KTP jatkaa sarjataulukossa tukevasti viidentenä. Seuraava ottelu on ensi maanantaina Kotkassa, Pietarsaaren Jaron isäntänä.

Ottelun maalit:

4 min 1—0: KTP rakentelee maltilla hyökkäystä ja pallo pelataan Matias Lindforsille keskustaan. Keskikenttäpelaaja laittaa täydellisen pystypallon, johon Antti Mäkijärvi ehtii helposti. Kliininen yhden kosketuksen viimeistely löytää taka-alanurkan.

45 min 1—1: EIF:n Daniel Rantanen antaa vapaapotkun vasemmasta laidasta. Sebastian Dolivo ja Zacharias Ekström hakevat rajusti asemia. Judo-otteesta tuomitaan Dolivolle rike ja pallo viedään pilkulle. Akseli Ollila ei erehdy.

51 min 2—1: Thomas Agyiri antaa kulman oikealta puolelta. Kierteinen pallo ohittaa koko pelaajamassan ja pomppaa takatolpalle asti, josta Paavo Voutilainen haistaa tilaisuutensa. Tyylikäs syöksypusku vie KTP:n johtoon.

Kokoonpanot:

KTP—EIF 2—1 (1—1)

Yleisöä: 1 415.

KTP: Jiri Koski (v), Paavo Voutilainen (v), Sebastian Dolivo (v), Aleksi Pahkasalo (v), Tuomas Ollila, Thomas Agyiri, Antti Mäkijärvi, Matias Lindfors, Matias Paavola, Kasperi Liikonen (87. Tuukka Kurki), Juuso Laitinen.

EIF: Mehdi El Moutacim, Pasi Forsman, Daniel Rantanen (v), Dominic Grondin (v) (81. Donald Bende), Antti Ulmanen (77. Marc Kouadjo), Akseli Ollila, Zacharias Ekström, Omar Jama (90. Jakob Gottberg), Joel Akpini, Ville Sevón, John Fagerström.

Uusimmat uutiset