PeKalla on Lappeenrannassa vaikeaa — ”Tänään oli ensimmäinen kerta, kun pystyimme edes haastamaan Catzin.”

Väkivahva Aleighsa Welch ratkaisi naisten korisliigan ensimmäisen finaalin Catzin eduksi.

Mika Strandén

Peli-Karhujen puolustus ei voinut Catzin Aleighsa Welchille oikein mitään. Tässä väkivahvan lappeenrantalaisen pysäyttämistä yrittää Akilah Sims.

Ei tämä helppoa tule olemaan:

Peli-Karhut on viimeksi voittanut Lappeenrannan Catzin vieraskentällä lähes neljä vuotta sitten. Sen jälkeen Catz on hoidellut nimiinsä kymmenen kotikohtaamista peräkkäin. Tällä kaudella naisten korisliigan kestomenestyjä on voittanut kaikki 18 kotiotteluaan.

Nyt on yhdet harjoitukset aikaa parantaa. — Roope Mäkelä

PeKan ensimmäinen yritys loppuottelusarjan kotiedun ryöväämiseksi päättyi maanantaina Catzin voittoon 72—60 (35—31).

— Tottakai harmittaa, että hävittiin. Voittamaan lähdimme. Totuus on, että me ollaan oltu heikkoja Lappeenrannassa. Kahden vuoden aikana kun itse olen ollut mukana, tänään oli ensimmäinen kerta, kun pystyimme edes haastamaan Catzin, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä summasi taiston jälkeen.

Aleighsa Welch ratkaisi

Finaalisarjan ensimmäinen koitos oli kovaa ja tasaista vääntöä pitkään. Piste-ero repesi 12 pisteeseen vasta loppuhetkillä.

Ottelun ratkaisi Catzin Aleighsa Welchin (31/10) mahtipeli. Hän vei senttereiden painin näytöstyyliin kaikin tuomariäänin. Welchin ensimmäinen vastustaja Megan Mullings (12/11) koki teknisen tyrmäyksen 23 minuutin jälkeen, kun hän joutui neljän virheen kanssa penkille. Hyvällä liikkeellä Catzin puolustusta kiusannut Akilah Sims (13/8) joutui mahdottoman tehtävän eteen, kun hän joutui korin alle painimaan Welchin kanssa ottelun jälkipuoliskolle.

Catzin takamies Vilma Kesänen tiesi, kuka ottelun ratkaisi.

— Ihan hyvä peli, notkahdettiin välillä, mutta niin kauan meni hyvin, kun tehtiin sovittuja asioita. Lopulta Aleighsa otti meidät reppuselkään ja sanoi, että näin se menee.

PeKa eli kolmosilla – sitten ne loppuivat

PeKan Anissa Pounds, Laura Lehtoranta ja Linda Lehtoranta paukuttivat ottelun avauspuoliskolla sisään kaksi kolmosta kukin, mutta tauon jälkeen jyvä katosi.

— Se on heittäjän hommaa. Meillä oli kyllä vapaita paikkoja, mutta silloin kun ei uppoa niin ei uppoa. Ei minulla ole mitää valittamista meidän heitonvalinnoista, Mäkelä antoi synninpäästön heittäjilleen.

— Ei saatu tarpeeksi stoppeja puolustuksessa. Welchin 31 pistettä, se on kyllä liikaa, Laura Lehtoranta sanoi.

"Tylysti mentiin sisälle vain"

Catz ei lähtenyt heittokilpaan mukaan vaan painoi sitkeästi korille.

— Ei se maailman kauneinta peliä ollut, tylysti mentiin sisälle vain, päävalmentaja Mika Haakana kuvasi.

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan jo keskiviikkona Kotkassa ja kolmas sunnuntaina Lappeenrannassa.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Tarvittaessa jatketaan vielä ensi viikolla tiistaina ja perjantaina.

— Ei meille montaa päivää jäänyt aikaa valmistautua näihin otteluihin. Nyt on yhdet harjoitukset aikaa parantaa, Mäkelä sanoi.

Mika Strandén

Matilda Mässeli ja Aleighsa Welch

Mika Strandén

Linda Lehtoranta, Valencia McFarland ja Daisha Simmons