Anton Lepola tuli KTP:hen tekemään tulosta ja kehittymään, Roger Bonet on kauan kaivattu vasuritoppari – Neljän testipelaajan joukossa on KyPan maalipyssy Nico Pietiläinen

Kärkimieheksi on ehdolla myös entinen liigapelaaja Kastriot Kastrati.

Kimmo Seppälä

Espanjalaistoppari Roger Bonet ja maalivahti Anton Lepola ovat mukana sunnuntaina, kun KTP aloittaa Suomen cupin vierasottelulla Musan Salamaa vastaan.
Espanjalaistoppari Roger Bonet ja maalivahti Anton Lepola ovat mukana sunnuntaina, kun KTP aloittaa Suomen cupin vierasottelulla Musan Salamaa vastaan.

Jalkapallon Ykkösessä pelaava KTP julkaisi sunnuntaisen cup-avauksen alla kaksi tärkeää puolustuspään sopimusta. Joukkueeseen liittyvät yksivuotisilla sopimuksilla maalivahti Anton Lepola, 23, ja keskuspuolustaja Roger Bonet, 24.

Joukkueella on tulevaksi kaudeksi kiinnitetty 19 pelaajaa, ja lisää etsitään. Ryhmä huutaa ainakin maalintekijää.

KTP testaa kärkipäähän tällä hetkellä kahta miestä. Kastriot Kastrati, 26, on entinen liigapelaaja, joka viime vuosina on pelannut alasarjoissa. Urallaan 62 liigaottelua pelannut ja niissä 12 maalia tehnyt Kastrati pelasi viime kaudella Kakkosta FC Espoossa. 23 ottelussa syntyi 12 maalia.

KTP:n mukana on myös Nico Pietiläinen, joka iski Kymin Palloilijoille viime kaudella Kolmosessa 25 maalia.

Lisäksi testissä on Turun Interin mukana viime viikolla ollut japanilainen Itsuki Kurata. Hän on niin sanottu wing back eli pelaa tavallista laitapakkia hyökkäävämmässä roolissa. KTP:n kanssa harjoittelee myös venäläinen Konstantin Sorokin, viime kaudella Kakkosen Jakobstads BK:ssa pelannut maalivahti.

– Saa nähdä, vastasi päävalmentaja Argo Arbeiter kysymykseen siitä, aikooko KTP hankkia kolmannen maalivahdin perjantaina sopimuksen tehneen Lepolan ja nuoren Pyry Piiraisen lisäksi.

Lepola hallitsee rangaistusalueensa

Lepola pelasi viime kauden Ykkösen TPS:ssä, jossa otteluita kertyi kuusi. Kauden 2018 Lepola pelasi IFK Mariehamnissa. Hän oli kentällä seitsemässä liigaottelussa.

Viime kaudella Lepola pelasi TPS-pelinsä alkukaudesta. Joukkue hankki kesken kauden kolmannen maalivahdin, ja Lepolan minuutit oli syöty.

– Ei se tietenkään mukavalta tuntunut, mutta se on menneisyyttä ja nyt katsotaan tulevaan, Lepola sanoi.

Hän korvaa KTP:n maalia kolmen edellisen kauden ajan vartioineen Jiri Kosken.

– Kriteereinä olivat, että puolustuslinjan ohjaamisen ja jalalla pelaamisen pitäisi olla parempaa kuin viime vuonna, ja muiden maalivahtiominaisuuksien ainakin yhtä hyvät. Löysimme siihen Antonin, Arbeiter perustelee.

Lepola luonnehtii parhaiksi ominaisuuksikseen torjumisen, jalalla pelaamisen ja "oman rangaistusalueen hallinnan".

– En tiennyt KTP:stä kauheasti etukäteen. Kuulin viime kauden jälkeen, että seurassa hoidetaan asiat hyvin sekä painotetaan taktisuutta ja jalalla pelaamista, pelataan lyhytsyöttöpeliä. Se auttaa minua kehittymään urheilijana ja on iso syy siihen, että halusin tulla tänne. Kehittymään tänne tultiin, ja tietysti tekemään seurana tulosta, Lepola sanoo.

Vasuri ei jää niin helposti pussiin

Espanjalainen toppari Bonet on pitkällisen etsinnän tulos. Arbeiter halusi nimenomaan vasenjalkaisen topparin kolmen keskuspuolustajan linjan vasemmalle laidalle.

Arbeiterin mukaan vasurikysymys on tärkeä siksi, että vasenjalkainen pelaaja pystyy avaamaan peliä paremmin vasemmalta puolelta. Eikä hän ehkä jää niin helposti pahaan paikkaan vastustajien prässissä.

– Silloin ollaan ongelman edessä. Pelataanko pallo takaisin (alaspäin), mistä kaikki kotkalaiset tietenkin tykkäävät? Arbeiter lohkaisi.

– Vai pelataanko pitkä pallo eteenpäin? Siellä edessä on sitten pikku-Kurki (hyökkääjä Tuukka Kurki), ei se sovi hänen pelityyliinsä.

Ainakin Kurki ja Eerola poissa sunnuntaina

Bonet pelasi viime kaudella kolme kuukautta Islannissa maan toisen sarjatason Aftureldingissä. Kotimaassaan hän on pelannut Espanjan kolmos- ja nelostasolla.

– Olen iloinen sopimuksesta. KTP on Suomessa iso seura, ja kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan, Bonet jutusteli.

– Pystyn pelaamaan topparina, vasempana topparina ja vasempana pakkina. Yritän auttaa joukkuetta menestymään ja antamaan hyviä syöttöjä keskikentälle ja hyökkääjille.

Ennakkotietoja Ykkösen tasosta ja uudesta kotikaupungistaan Bonet on saanut KTP:n entiseltä laitapuolustajalta Manelilta.

Bonet on mukana sunnuntaina, kun KTP kohtaa Porissa Musan Salaman. Cup-ottelusta puuttuvat ainakin Kurki ja Anton Eerola. Kurki on poissa varotoimenpiteenä, Eerola puolestaan toipuu leikkauksesta vielä kahden kuukauden ajan.

Sopimustilanne

KTP:llä 19 pelaajasopimusta

Sopimus kattaa kauden 2020, ellei muuta mainittu. Optiovuosia ei ole huomioitu.

Maalivahdit: Anton Lepola, Pyry Piirainen.

Puolustus: Juuso Anttila (2021), Roger Bonet, Miika Kolsi, Hindrek Ojamaa (2021), Tuomas Ollila, Matias Paavola, Valtteri Vesiaho, Paavo Voutilainen.

Keskikenttä/hyökkäys: Thomas Agyiri, Anton Eerola, Kimi Kolsi, Tuukka Kurki, Antti Mäkijärvi, Niklas Leinonen (2022), Matias Lindfors, David Ramadingaye (2021), Taaniel Usta.