KTP:n sankarin ajatukset siirtyivät nopeasti loukkaantuneeseen Saku Leppäseen — ”Surullisin asia, mitä voi jalkapallossa tapahtua”

KTP otti nihkeälläkin pelillä avausvoittonsa Aleksi Pahkasalon ”X-factorin” ansiosta.

Antti Kaarto

Aleksi Pahkasalo otti pallon haltuun keskikentällä. EIF:n Ville Sevon (vasemmalla) ja Omar Jama tarkkailivat. Etualalla KTP:n Antti Mäkijärvi ja taustalla Kalle Multanen.
Aleksi Pahkasalo otti pallon haltuun keskikentällä. EIF:n Ville Sevon (vasemmalla) ja Omar Jama tarkkailivat. Etualalla KTP:n Antti Mäkijärvi ja taustalla Kalle Multanen.

Kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt KTP ei edelleenkään näytä joukkueelta, jolta yhden Ykkösen ennakkosuosikeista tulisi näyttää. Ei edes maanantaisen 3—1 (0—0) -kotivoiton jälkeen.

Joukkueesta löytyy kuitenkin tekijä, joka voi yksin ratkaista pelejä. Maaginen Aleksi Pahkasalo taikoi tyhjästä kaksi maalia ja syötti kolmannen.

— Aleksi ratkaisi pelin kahdella hienolla maalilla ja maalisyötöllä. Aleksilla on niin sanottu X-Factor, jolla hän erottuu muista pelaajista, Ossi Virta kehui Tallinnan lauttaan kiirehtineen päävalmentaja Argo Arbeiterin puolesta.

Vääriä valintoja

Vierasjoukkue EIF oli varsinkin ensimmäisen jakson parempi joukkue ja KTP antoi sen kohteliaasti tulla kaikessa rauhassa puolustusalueelleen.

Vastaavasti KTP:n pelin rakentelu yskii edelleen pahasti ja keskikenttäpelaaja Ralph Kottoyn lukuisat menetykset avasivat vieraille tekopaikkoja.

KTP:n loputon alaspäin pelaaminen ja sen vastapainoksi holtiton pitkän pallon pelaaminen ei tuottanut edes puolikasta tekopaikkaa avausjaksolla.

— Emme olleet riittävän tehokkaita meidän hyökkäyspelissä ensimmäisellä jaksolla. Meillä oli vähän vääriä valintoja milloin pitää pelata suoraviivaisesti syvyyteen ja milloin vielä kierrättää ja vaihtaa kaistaa, Virta myönsi.

Pahkasalo sai vihdoin jalkaa vapaaksi

Kävely jatkui toisella jaksolla. KTP ei ollut saanut laukaustakaan kohti maalia, kunnes ottelun 67. minuutilla kirkkaalta taivaalta iski salama nimeltä Pahkasalo.

— Mehdi (El Moutacim) on erinomainen maalivahti, mutta ei ehkä pisin. Tiesin, että jos putoavan pallon laittaa yli, niin se saattaa mennä, Pahkasalo kertasi.

KTP:n toinen laukaus maalia kohti tuotti toisen maalin ja asialla oli jälleen Pahkasalo — tällä kertaa vapaapotkusta.

— Tuomas Ollila yritti ottaa pallon multa, mutta onneksi antoi mun vetää, Pahkasalo hymyili.

— En ole saanut oikein jalkaa vapaaksi melkein kolmeen peliin. Olisin toivonut, että ensimmäisissäkin peleissä olisi päässyt vetopaikoille ja olisi päässyt ratkaisemaan niitäkin.

Ikävä loukkaantuminen heti ajatuksissa

EIF kavensi tilanteeksi 2—1, mutta Pahkasalolla oli vielä yksi ässä hihassa. Epäitsekäs tarjoilu vapautti Antti Mäkijärven viimeistelemään ottelun loppulukemat.

Helpottava voitto unohtui nopeasti, sillä ajatukset siirtyivät Saku Leppäsen hirveään loukkaantumiseen ottelun 34. minuutilla.

Leppänen tuupertui kaksinkamppailun jälkeen oman maalin eteen ja tilanteen vakavuus selvisi nopeasti. Pelaajat viittoivat huoltoa kentälle Leppäsen jalkaterän sojottaessa epäluonnollisessa asennossa.

— Koko joukkueen ajatukset siirtyivät heti pelin jälkeen Sakuun. Surullisin asia, mitä voi jalkapallossa tapahtua — näytti tosi pahalta, Pahkasalo harmitteli.

Leppänen kannettiin kentältä paareilla ambulanssiin, jossa jalkaa oiottiin pitkään. Matka jatkui sairaalaan ja oletettavasti leikkauspöydälle.

— Mennään varmasti tänään tai huomenna katsomaan Sakua sairaalaan ja toivotaan hänelle parasta, Pahkasalo sanoi.

KTP pelaa seuraavaksi ensi maanantaina, kun se kohtaa kotikentällään Pietarsaaren Jaron.

OTTELUN MAALIT:

67. Aleksi Pahkasalo 1—0: Juuso Laitinen katkaisee William Lindqvistin avauksen. Aleksi Pahkasalo näkee EIF-maalivahti Mehdi El Moutacimin olevan ulkona maalista ja lähettää putoavan lehden maalivahdin yli.

73. Pahkasalo 2—0: Pahkasalo ampuu upean vapaapotkun muurin yli ylänurkkaan. — Mahtava vapaapotku. En edes nähnyt palloa ja kun näin, niin se oli jo maalissa, EIF-maalivahti El Moutacim sanoi.

88. Omar Jama 2—1: Pallo kimpoilee KTP:n rangaistusalueella ja päätyy Omar Jamalle. Keskikenttäpelaajan laukaus muuttaa KTP-puolustajasta suuntaa ja Jiri Koski on maalilla voimaton.

90+4. Antti Mäkijärvi 3—1: Ahneempi olisi hakenut hattutemppua, mutta Pahkasalo siirtää kohtalaisesta tekopaikasta pallon sivuun. Antti Mäkijärvi on vielä paremmassa tekopaikassa ja sijoittaa pallon varmasti alanurkkaan.