Pulkkanen viikonloppuun sijalta 31 — finaalisarjan jatkopaikka vielä hyvin ulottuvilla

Tommi Nousiainen

Tapio Pulkkanen (keskellä) pelasi toisen kierroksen yhdessä Espanjan Adrian Otaeguin ja Etelä-Afrikan Darren Fichardtin kanssa.
Tapio Pulkkanen (keskellä) pelasi toisen kierroksen yhdessä Espanjan Adrian Otaeguin ja Etelä-Afrikan Darren Fichardtin kanssa.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen lähtee jaetulta 31. sijalta Turkin avoimen mestaruuskilpailun viikonloppukierroksille Antalyassa. Pulkkanen käväisi tänään parhaimmillaan jo kisan kakkosena, mutta meno tasaantui alun birdie-ilottelun jälkeen, ja 14. reiän tuplabogi maksoi monta sijoitusta. Pulkkasen tulos 36 reiän jälkeen on 4 alle parin (68+70).

Euroopan-kiertueen finaalisarjan ensimmäisessä kilpailussa on mukana 78 pelaajaa. Puolivälin karsintaa ei ole, joten kaikki pelaavat täydet neljä kierrosta. Pulkkanen tarvitsee sijoituksen noin 15 parhaan joukossa päästäkseen mukaan finaalisarjan toiseen kilpailuun ensi viikolla Etelä-Afrikassa.

— Ihan ok kierros tänäänkin, Pulkkanen sanoi.

— Takalenkillä jäi muutama birdiepaikka käyttämättä ja tuli se tuplakin taas par-kolmoselle. Vähän skarppausta viikonlopulle, niin hyvä tästä tulee.

Pulkkanen teki tänään viisi birdietä ja kaksi bogia. Tuplabogi tuli lyhyellä 14. reiällä, kun avauslyönti päätyi niukasti yli viheriön. KG:n mies lähti jatkamaan putterilla, mutta joutui käyttämään sitä peräti neljä kertaa ennen kuin pallo löysi tien kupin pohjalle.

Hän lähtee huomenna kierrokselle kello 9.10 Suomen aikaa yhdessä Englannin Lee Westwoodin ja eteläafrikkalaisen Erik van Rooyenin kanssa. Westwood on entinen maailmanlistan ykkönen ja van Rooyen Pulkkasen hyvä tuttu viime kauden haastajakiertueelta.

Olympiavoittaja nousi kärkeen

Kisan kärkeen nousi Englannin Justin Rose tuloksella —12 (65+65). Olympiavoittajalla ja maailmanlistan kakkosella on yhden lyönnin etumatka kolmikkoon Thorbjörn Olesen (Tanska), Danny Willett (Englanti) ja Tom Lewis (Englanti).

Mikko Korhonen pelasi toisen kierroksen par-tulokseen 71 ja jakaa 68. sijaa tuloksella +3 (74+71).

Luetuimmat