Valansa vannoneita Bidenia ja Harrisia onnitellaan maailmalla – Sauli Niinistö onnitteli Joe Bidenia, Sanna Marin Kamala Harrisia

"Suomi odottaa innolla yhteistyötä hallintonne kanssa globaalien ongelmien ratkaisemiseksi," kirjoittaa Niinistö Yhdysvaltain tuoreelle presidentille.

Alex Wong

Yhdysvaltojen uudelle presidentille on jo sadellut onnitteluviestejä. Kuva Bidenin virkaanastujaisista Washingtonista.
Yhdysvaltojen uudelle presidentille on jo sadellut onnitteluviestejä. Kuva Bidenin virkaanastujaisista Washingtonista.

Yhdysvaltain valansa vannoneet presidentti Joe Biden ja varapresidentti Kamala Harris saavat onnitteluita maailman poliittisilta johtajilta.

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kirjoittanut onnitteluviestinsä Twitterissä.

– Suomi odottaa innolla yhteistyötä teidän ja hallintonne kanssa globaalien ongelmien ratkaisemiseksi sekä transatlanttisten suhteidemme vahvistamiseksi, Niinistö kirjoittaa.

Yhdysvaltain historian ensimmäistä naispuolista varapresidenttiä Kamala Harrisia sen sijaan onnittelee Suomen pääministeri Sanna Marin niin ikään Twitterissä julkaistussa viestissä.

– Lämpimimmät onnitteluni varapresidentti Kamala Harrisille. Odotan innolla työskentelyä teidän ja hallintonne kanssa. Suomi haluaa vahvistaa hyviä suhteitaan ja yhteistyötä maanne kanssa entisestään. Ilmasto, tasa-arvo ja ihmisoikeudet tarvitsevat vahvoja puolestapuhujiaan, Marin kirjoittaa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Myös Britannian pääministeri Boris Johnson onnittelee molempia Twitterissä ja sanoo, että amerikkalainen johtajuus on elintärkeää yhteisissä asioissa.

– Onnittelut Joe Bidenille astumisesta Yhdysvaltain presidentin virkaan sekä Kamala Harrisille hänen historiallisista virkaanastujaisistaan. Amerikan johtajuus on elintärkeää asioissa, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin, ilmastonmuutoksesta koronavirukseen, Johnson kirjoittaa.

Onnittelunsa sukujuuriltaan irlantilaiselle Bidenille on lähettänyt myös Irlannin pääministeri Micheal Martin.

– Tänään todellinen Irlannin ystävä Joe Biden aloitti Yhdysvaltain presidenttinä. Kuten hän sanoi puheessaan, tämä on historian ja toivon päivä.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu lähetti tuoreelle presidentille toiveensa, että tämä vahvistaa maiden välistä liittolaisuussuhdetta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Juttua päivitetty 20.1. klo 19.54: Lisätty Sanna Marinin onnitteluviesti.

Uusimmat uutiset