Pankkikonttorit kiinni Etelä-Kymenlaaksossa torstaina ja perjantaina — Korttien ja verkkopankkien pitäisi toimia

Sovittelua jatketaan vasta uudenvuoden jälkeen.

Anne Vihavainen

Pankkiautomaattien pitäisi toimia normaalisti.

Rahoitusalalla alkaa kaksi vuorokautta kestävä työtaistelu torstaiaamuna. Lakko sulkee pääosan Nordean, Danske Bankin ja osuuspankkien konttoreista torstaina ja perjantaina.

Valtakunnansovittelija Minna Helle twiittasi keskiviikkona, että seuraava sovittelutapaaminen on vasta tammikuun 2. päivänä. ”Sopua ei ole mahdollista löytää ennen työtaistelua 28.—29.12.”

Kotkassa sekä Nordean, Danske Bankin että OP Kymenlaakson konttorit ovat kiinni.

Pankit pyrkivät turvaamaan lakon aikana korttimaksamisen, käteisautomaattien toiminnan sekä palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksun. Verkkopankit ja mobiilipalvelut toimivat myös normaalisti.

Maksujen välityksessä saattaa olla häiriöitä lakon aikana. Nordean ja OP Kymenlaakson puhelinasiakaspalvelut pyörivät vajaamiehityksellä, joten jonotusajat pitenevät. Danske Bankin puhelinpalvelu on kokonaan kiinni.

Pankit ottavat yhteyttä niihin asiakkaisiin, joilla on sovittu tapaaminen torstaille tai perjantaille.

Riidan syynä on viikonlopputyö. Palkansaajia edustavat Ammattiliitto Nousu ry, Ammattiliitto Pro ry, Danske Bankin henkilöstöyhdistys Pro ry sekä Ylemmät toimihenkilöt YTN ry haluavat viikonlopputyön teettämisen olevan mahdollista vain paikallisesti sovittuna.

Työnantajia edustavat Finanssiala ry, Palvelualojen työnantajat Palta ry sekä Danske Bank taas katsovat, että päätöksen viikonlopputyön teettämisestä tulee olla työnantajan tehtävissä henkilöstön kanssa käytävien neuvottelujen jälkeen.

Ammattiliitot ovat ilmoittaneet myös uuden lakon järjestämisestä rahoitusalalla 4.1.—5.1. välisenä aikana. Lakko koskisi kaikkia rahoitusalan työehtosopimuksen piirissä tehtäviä töitä.

Lue juttu Helsingin Sanomien sivulta.