Kymen Sanomat palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi — "Pystymme vahvemmin panostamaan paikalliseen uutistyöhön"

Kymen Sanomat palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi — "Pystymme vahvemmin panostamaan paikalliseen uutistyöhön"

Kymen Sanomat palaa Suomen Tietotoimiston uutispalvelun asiakkaaksi. Muutos tapahtuu heinäkuun alussa, jolloin Kymen Sanomat ja muut Kaakon Viestinnän maakuntalehdet alkavat julkaista STT:n toimittamia kotimaan ja ulkomaiden sisältöjä. Nykyisin lehdet käyttävät Helsingin Sanomien uutisia.

Kaakon Viestintä oli Helsingin Sanomien asiakas vuoden 2015 alusta alkaen. Sitä ennen Kymen Sanomat, Itä-Savo, Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Länsi-Savo julkaisivat STT:n uutisia.

Kaakon Viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee muutosta STT:ssä tapahtuneilla uudistuksilla.

— Kun STT:n omistuksessa tapahtui viime vuonna muutoksia, STT uudisti myös palvelujensa hinnoittelumallin. Nykyisin hinnoittelussa huomioidaan myös aineiston käytön määrä. Nykyinen malli on aiempaa reilumpi, ja se palvelee meidän lehtiemme tarpeita erinomaisesti. Helsingin Sanomien kanssa tehty sisältöyhteistyö on toiminut erittäin hyvin, eikä muutos johdu Hesarista vaan nimenomaan STT:stä, Lakka perustelee.

Kymen Sanomien päätoimittaja Heidi Ekdahl tuntee STT:n työskentelytavat hyvin. Suomen Tietotoimistosta Kotkaan siirtynyt Ekdahl lupaa, että lukijat saavat aamukahvipöytään entistä paremman lehden.

— STT:n uutiset tulevat luomaan vankan selkärangan Kymen Sanomien kotimaan ja ulkomaan uutisille. Pystymme jatkossa entistä vahvemmin panostamaan paikalliseen uutistyöhön ja lujittamaan rooliamme omalla levikkialueellamme. 

— Kaakon Viestinnän paluu STT:n uutispalvelun asiakkaaksi on meille iloinen uutinen, STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen sanoo. 

— Kansalliselle uutistoimistolle on tärkeää, että sillä on laaja asiakaskunta. Kaakon lehtien paluun jälkeen voi sanoa, että STT:n uutisten piirissä ovat nyt kaikki suomalaisen uutismedian keskeiset toimijat. STT:n uutiset tavoittavat periaatteessa jokseenkin kaikki suomalaiset.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset