Lompakolla: Professori Alf Rehn huomaa usein ostaneensa jotain liikaa — Juttusarjassa tunnetut henkilöt kertovat suhteestaan rahaan

"OIen aika hulivili", Rehn myöntää.

Henry Harrison

Alf Rehn ei edes yritä hallita rahankäyttöään.
Alf Rehn ei edes yritä hallita rahankäyttöään.

Alf Rehn, 46, on bisnesajattelija sekä innovaation, designin ja johtamisen professori tanskalaisessa Syddansk Universitetissa. Rehn nauttii siitä, että voi mahdollistaa rahalla läheisilleen unelmia ja kokemuksia.

Millainen rahankäyttäjä olet?

— Olen aika hulivili. Olen huono budjetoimaan ja tuhlaan. Osaan kuitenkin myös hankkia rahaa.

Milloin olet katunut rahankäyttöäsi?

— Usein! En edes yritä hallita rahankäyttöäni mutta yritän tehdä niin paljon töitä, että lepsu taloushallintani saa jatkuvasti rahallista tukea.

— Aivan liian usein huomaan, että olen ostanut liikaa jotain tai jättänyt säästöjä huomioimatta. Olen surkea, mitä tulee matkojen suunnitteluun — se on maksanut minulle pitkän pennin.

Mihin panostat, mistä nipistät?

— Olen pistänyt pieniä omaisuuksia naisystäväni yritykseen ja matkoihin lasten kanssa. Nautin siitä, että voin mahdollistaa läheisilleni unelmia ja kokemuksia. En osta kalliita vaatteita enkä omista autoa.

Mikä on paras hankintasi?

— Hyvä laukku ja laadukas pikkutakki ovat aina hintansa väärtejä. Paras hankinta minulle on tosin ollut Ipad. Sillä olen kirjoittanut monta kirjaa, hoitanut bisneksiä, pysynyt järjissäni. Tuli mitä tuli, minulla on oltava uusin Ipad.

Mitä rahalla saa muuta kuin tavaraa tai palveluja?

— Mahdollistamalla lasten tai partnerin unelmia rahalla voi aidosti ostaa onnellisuutta. Ei raha tietenkään tee onnelliseksi, mutta olisi tyhmää väittää, etteikö se voisi auttaa onnen etsimisessä.