Kesko osti Länsi-Autolta kolmen automerkin myyntioikeudet — Kotkan Länsi-Auton nimi muuttuu K-Caaraksi

Katja Juurikko

Länsi-Auton nimi muuttuu kaupan myötä K-Caaraksi.
Länsi-Auton nimi muuttuu kaupan myötä K-Caaraksi.

Keskon autokauppa raivaa jalansijaa Kaakkois-Suomessa. Kesko ostaa Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoiminnot Länsi-Autolta Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Kotkassa kauppa merkitsee, että Keltakalliolla toimivan Länsi-Auton nimi muuttuu kevättalven aikana K-Caaraksi.

Entinen VV-Autotalot vaihtoi nimensä viime kesänä K-Caaraksi. Tähän asti se on toiminut pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

Kesko keskittyy kolmeen merkkiin

Henkilökunta jatkaa autoliikkeissa vanhoina työntekijöinä. K-Caara oy:n toimitusjohtajan Martti Muonan mukaan on liian aikaista arvioida, tuoko liiketoimintakauppa jatkossa uusia työpaikkoja.

Länsi-Auto on viime vuosina kasvanut voimakkaasti. Yhtiön strategisena tavoitteena on autojen jälleenmyynnin lisäksi leasing-rahoitus, vuokraamotoiminta ja maahantuonti.

— Pitkän aikavälin tavoitteemme on olla keskeinen kumppani muutamalle päämiehelle Suomessa ja Baltiassa. Ostimme Opel-maahantuonnin Suomessa ja Baltiassa, ja investoimme parhaillaan myös Toyota- ja Nissan-liiketoimintaan pääkaupunkiseudulla, Länsi-Auton toimitusjohtaja Tommi Köninki kertoo Keskon tiedotteessa.

Kolmen automerkin yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2017 noin 67 miljoonaa euroa. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Nimi vaihtuu maaliskuussa

Automerkkien myyntioikeuksien kauppa vaatii ensin kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV:n hyväksynnän. Kauppa astuu K-Caara oy:n toimitusjohtajan Martti Muonan arvion mukaan voimaan maaliskuun alusta.