Voisiko autoilija pitää älypuhelinta kädessä liikennevaloissa? Kommentoi!

Lukas Pearsall

Uusi lakiehdotus tekisi kännykän käytöstä liikenteessä osittain sallittua. Kännykkään puhuminen olisi edelleen kielletty.

Hallituksen esitysluonnoksessa tieliikennelaiksi esitetään uutta tulkintaa, jonka mukaan älypuhelinta saisi jatkossa pitää kädessä esimerkiksi liikennevaloissa.

Ehdotetun lakiluonnoksen perustelujen mukaan ”Ajoneuvon tai raitiovaunun ollessa pysähdyksissä esimerkiksi liikennevalojen aikana (älypuhelimen) käyttö ei sen sijaan olisi enää kiellettyä.”

Liikenneturvan mukaan esitys heikentäisi etenkin kaupunkiliikenteen turvallisuutta. Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen kommentoi, että liikennevaloihin pysähtyminen on hetkellinen tilanne, joka kuitenkin edellyttää kuljettajalta koko ajan tarkkaavaisuutta.

— Kuljettajan tulee seurata, milloin liikennevalo vaihtuu jälleen vihreäksi ja varmistaa liikkeelle lähtiessään, ettei suojatiellä ole enää katua ylittäviä jalankulkijoita tai pyöräilijöitä, Tarvainen sanoo.

Mitä mieltä sinä olet älypuhelimen liikennekäytön osittaisesta sallimisesta? Entäpä jalankulkijat, jotka liikkuvat ja ylittävät teitä katse kännykkään luotuna? Onko älykännykkä vaaratekijä?

Kerro mielipiteesi alla olevaan kommenttikenttään.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.