Iso kesämökki palo saaressa Haminassa, salama sytytti myös savusaunan

Haminassa syttyi yöllä ja aamulla kolme tulipaloa, joiden syttymisyytä tutkitaan. Lauantai-illa rajuilma todennäköisesti sytytti ainakin ison kesämökin palamaan Houtereen saaressa sekä omakotitalon pihasaunan Jäppilässä, päivystävä palomestari Toni Kuoppamäki kertoo. Molemmat syttyivät myrskyn aikana.

Aamulla pelastuslaitos sammutti lähes satavuotiasta vapaa-ajan asuntoa Vehkjärventiellä noin 15 kilometriä Haminasta pohjoiseen.

Houtereen mökkipalon huomasi saman saaren asukas. Palavassa mökissä ei ollut ketään paikalla, joten henkilövahinkoja ei sattunut, mutta noin 100—150 neliöinen talo ehti palaa kokonaan.

Pelastuslaitoksella oli saareen lähes tunnin venematka.

Myös Jäppilän savusauna palo kokonaan, vain seinät jäivät pystyyn. Henkilövahinkoja ei tullut.

Vehkjärventiellä naapuri huomasi vastapäisestä vapaa-ajan asunnosta tulevan savua. Kun pelastuslaitos meni paikalle, tupa oli täynnä savua. Pelastuslaitos keskittyi raivaamaan pieniä kyteviä palopesäkkeitä ja tuulettamaan, vettä ei Kuoppamäen mukana juurikaan tarvittu.

Sisätilat olivat nokeentuneet. Paikalla kuivan maan mökissä ei ollut asukkaita, vaan talo oli tyhjillään palon sattuessa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.