Haminan seurakunta sai Markkulan leirikeskuksesta 6 tarjousta — Seuraavaksi seurakunta teettää kuntokartoituksen

Antti-Jussi Larvio

Markkulan leirikeskuksen päärakennus on osa myytävänä olevaa kokonaisuutta.
Markkulan leirikeskuksen päärakennus on osa myytävänä olevaa kokonaisuutta.

Haminan seurakunta sai määräaikaan mennessä 6 tarjousta Markkulan leirikeskuksesta. Seurakunta asetti leirikeskuksen myyntiin ilman pohjahintaa kesäkuussa. Perusteena kaupalle on, ettei seurakunta tarvitse kolmea leirikeskusta.

Kirkkoherra Juha Tanska on tyytyväinen siihen, että leirikeskus herätti mahdollisissa ostajissa kiinnostusta. Tehtyjen tarjousten summia Tanska ei tässä vaiheessa pysty kertomaan julkisuuteen.

— Osa teki varmasti tarjouksen koemielessä, mutta seassa on riittävästi vakavia tarjouksia, jotta päästään eteenpäin. Tarkoitus on edetä mahdollisimman nopeasti, Tanska kertoo.

Seuraavaksi seurakunta teettää Markkulan leirikeskuksesta kuntokartoituksen. Tanskan mukaan myynti on tarkoitus saada käsiteltäväksi kirkkoneuvoston kokoukseen syyskuun alussa. Lopullisen hyväksynnän asialle antaa evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallitus, joten prosessissa kestää väistämättä kuukausia.

Vuonna 1986 rakennettuun leirikeskukseen kuuluu päärakennuksen lisäksi saunarakennus, pieni rantasauna ja kaksi majoitusaittaa. Tilojen yhteispinta-ala on 3,1 hehtaaria. Leirikeskusta yritettiin myydä jo vuonna 2014, mutta tuolloin kauppoja ei syntynyt.