Paavo Lipponen: Kotkan, Kouvolan ja Haminan yhteistyötä tulisi parantaa

Inka Lähteenaro

Paavo Lipponen on tsempannut kotkalaisia aiemminkin. Pari vuotta sitten Meripäivillä Lipponen tutustui satamajäänmurtaja Tursoon ja kehotti kotkalaisia katsomaan eteenpäin.
Paavo Lipponen on tsempannut kotkalaisia aiemminkin. Pari vuotta sitten Meripäivillä Lipponen tutustui satamajäänmurtaja Tursoon ja kehotti kotkalaisia katsomaan eteenpäin.

Entinen pääministeri Paavo Lipponen nostaa monta Kotkan, Haminan ja koko Kymenlaakson asiaa esille tiistain Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan. Lipponen ottaa kantaa Helsingin sanomissa virinneeseen aluepoliittiseen keskusteluun sanomalla, ettei Suomessa voida vain seurata katseella, kun kehitys keskittyy pääradan ja Turun muodostamaan kolmioon samalla, kun maan muut osat taantuvat.

— Tieyhteys Iisalmi—Kuopio—Varkaus on saatava kuntoon, se on maakunnan kärkihanke. Samoin Kymenlaakson kärkihanke, Valtatie 15:n parantaminen Kouvolan ja Kotkan välillä. Myös edellä mainittujen alueiden rautatieyhteydet voisivat toimia paremmin, kirjoittaa Lipponen.

Lipposen mukaan erityisesti Kymenlaaksossa tulisi parantaa Kouvolan, Kotkan ja Haminan yhteistyötä. Jos niin ei tapahdu, jäädään Kymenlaaksossa Lipposen mukaan taantuvaan kierteeseen huolimatta kahden merkittävän ja toisiaan täydentävän logistiikkakeskuksen potentiaalista, erinomaisesta elinympäristöstä ja Kymijoesta huomattavana resurssina.

Riina Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.