Lukijalta: Harjoittelu on hypokoiraoppilaalle tärkeää

Kymen Sanomien tekstareissa oli mieltä lämmittävä mielipide, jossa todettiin että on hienoa kun avustajakoira opiskelijat pääsevät Haminassa kauppaan.

Koulutan itselleni hypokoiraa, diabeetikon avustajakoiraa ja olemme onnellisessa asemassa, kun meillä tosiaan on lupa käydä Haminan kaupoissa harjoittelemassa ihmisten ilmoilla olemista. Hypokoira saa saa valmistuttuaan opas- ja avustajakoiran statuksen, jolloin se saa liikkua mukana kaikkialla. Siksi tämä harjoitteluvaihe on erittäin tärkeä koiran sosiaalistamisen takia.

Haminan K-Marketit ja Sokos ovat tulleet tutuksi. Alkossakin on käyty, ja koirani osaa jo suoraan kulkea viskihyllylle. Saamme käydä diabeteshoitajan vastaanotolla, apteekissa, R-kioskilla, kukkakaupassa ynnä muissa liikkeissä. Iso kiitos Haminan "liike-elämälle".

Mikä parasta, Dara-labbikseni on saanut opiskelijakollegan Haminassa. Australianpaimenkoira on myös aloittanut hypokoirakoulun. Liikumme silloin tällöin yhdessä kaupoilla, ja koiramme ovat rokotettuja ja ripitettyjä terveitä yksilötä. Ne ovat myös erittäin suloisia kun saattavat tuijottaa nappisilmillään. Koirilla on joko harjoitusliivi, tai keltainen jatko hihnassa "hypokoira koulutuksessa", jolloin niihin ei pidä ottaa kontaktia, sillä nuoret koirat unohtavat hyvin helposti, että ovat töissä.

Arja Makkonen

Hamina