Harjoituksiin lähes suoraan lentokentältä — PeKalla korin alle isoa kalustoa

Antti Kaarto

Megan Mullings (vasemmalla) ja Brittany Crain harjoittelivat tiistaina ensimmäistä kertaa Peli-Karhujen kanssa.
Megan Mullings (vasemmalla) ja Brittany Crain harjoittelivat tiistaina ensimmäistä kertaa Peli-Karhujen kanssa.

Peli-Karhujen kolmesta amerikkalaisvahvistuksesta kaksi saapui tiistaina Kotkaan.

PeKan kanssa ensituntumaa Karhuvuoren urheilutalon saliin ottivat laitahyökkääjät Brittany Crain, 22, ja Megan Mullings, 24.

Vahvarakenteiselta Crainilta odotetaan tehoja. Kalifornialaisesta Riverside-yliopistosta vuosi sitten valmistunut amerikkalainen tulitti seniorikaudellaan komean 22,5 pisteen keskiarvon. Ensimmäiset askeleet ammattilaisena Crain otti viime kaudella Luxemburgissa Sparta Bertrangen paidassa.

— Ensimmäinen kausi oli hyvä, mutta toivottavasti tämä toinen on paljon parempi, 173-senttinen Crain jutteli.

Samalla ovenavauksella saliin saapui myös 24-vuotias Megan Mullings. Niin ikään toiseen ammattilaiskauteensa valmistautuva korinaluspelaaja ei ole lähtökohtaisesti Crainin tasoinen ratkaisija, vaan kovaa korille menevä raataja.

— Haimme nimenomaan kovuutta korin alle. Meillä on monta pallosta pitävää pelaaja, ja vain yhdellä pallolla saa pelata, kakkosvalmentajana ensimmäistä kautta aloittava Harri Laine perusteli.

Mullings ei ole ainakaan ilmoitettua (185 cm) pidempi, mutta tilastojen perusteella luvassa on fiksuja heittovalintoja. Siitä kertoo yli 60 prosentin osumatarkkuus niin kahdelta viimeiseltä yliopistokaudelta Alaska-Anchoragenissa, kuin myös viime kaudelta romanialaisessa Teleorman Alexandriassa.

— Olen tosi väsynyt pitkän lennon jälkeen, mutta innoissani. Tarkoitus on parantaa viime kaudesta, Mullings suunnitteli Crainin tapaan.

Mullingsille apuja korinaluspainissa tarjoavat amerikkalaisvahvistuksena jatkava 178-senttinen Akilah Sims ja superjuniori, 194-senttinen Awak Kuier.

PeKan sopimuspelaajat

Brittany Crain, laituri

Maria Koskinen, takamies

Laura Lehtoranta, takamies

Awak Kuier, sentteri

Megan Mullings, laituri

Matilda Mässeli, sentteri

Elina Oravakangas, laituri

Anissa Pounds, takamies

Akilah Sims, laituri

Joukkuetta täydennetään lisäksi PeKan A-junioreilla

Antti Kaarto

Antti Kaarto