Jumalanpalvelukset siirtyvät kokonaan verkkoon Kotka-Kymin seurakunnassa – Kauneimpia joululauluja lauletaan kahtena iltana Facebookissa

Kirkollisiin toimituksiin, ristiäisiin, häihin ja hautajaisiin voi viranomaisten suosituksesta osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä.

Pekka Kimpanpää

Kotka-Kymin seurakunta noudattaa viranomaisten antamia suosituksia ja rajoituksia. Arkistokuva.
Kotka-Kymin seurakunta noudattaa viranomaisten antamia suosituksia ja rajoituksia. Arkistokuva.

Kotka-Kymin seurakunta noudattaa viranomaisten antamia suosituksia ja rajoituksia.

– Kymsoten ja Aluehallintoviraston antamien ohjeiden mukaisesti seurakunnan kaikki ulkona ja sisällä tapahtuva, ihmisiä paikalle kokoava toiminta keskeytetään kirkollisia toimituksia sekä päiväkerhoja ja alakoululaisten iltapäivätoimintaa lukuunottamatta 20. joulukuuta asti, kertoo seurakunnan viestintäpäällikkö Emilia Pulkki.

Keskeytys koskee sekä lapsille että aikuisille suunnattuua toimintaa sekä jumalanpalveluksia.

Ristiäisiin, häihin ja hautajaisiin korkeintaan 10 henkilöä

Kirkollisiin toimituksiin, ristiäisiin, häihin ja hautajaisiin voi viranomaisten suosituksesta osallistua korkeintaan 10 henkilöä, samoin toimitusten jälkeisiin juhliin.

– Seurakunnan papit eivät osallistu kasteen jälkeen kastekahveille tai siunaustilaisuuden jälkeen muistotilaisuuteen.

Jumalanpalvelukset ja hartauselämä Facebookissa

Kotkan kirkoista lähetetään jumalanpalvelukset verkon välityksellä sunnuntaisin kello 10. Paikanpäälle kirkkoon ei ole mahdollista tulla.

– Jumalanpalvelukseen pääsee mukaan seurakunnan Facebookissa. Lähetysten katsomiseen ei tarvitse omia Facebook-tunnuksia. Jumalanpalveluksen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan eli sen voi käydä katsomassa silloin, kun itselle parhaiten sopii, kertoo Pulkki.

Keskiviikkoiltaisin seurakunnassa hiljennytään iltahartauteen verkon välityksellä kello 20.

– Iltahartaus on katsottavissa seurakunnan Facebook-sivulla. Lisäksi sunnuntai iltaisin kello 18 tulee adventtihartaus Facebookiin.

Kauneimpia joululauluja etänä

Kotka-Kymin seurakunta järjestää kauneimmat joululaulut tiistaina 8. joulukuuta ja torstaina 17. joulukuuta kello 18 seurakunnan Facebookissa. – Kahdeksas päivä lauletaan vähän kevyempiä kauneimpia joululauluja ja 17. päivä vuorossa ovat perinteisemmät kauneimmat joululaulut. Mukaan näihin kauneimpiin joululauluihin pääsee seurakunnan Facebook-sivun kautta tai osoitteessa www.kotka-kyminseurakunta.fi.

Keskusteluapua ja tukea tarjolla

Pulkki muistuttaa, että kirkon keskusteluapu auttaa koko Suomessa, kun ihmiset kaipaavat kuuntelijaa. – Päivystäjät ovat koulutettuja, vaitiolovelvollisia vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Keskusteluapua saa puhelimitse, chatissa tai vaikkapa perinteisellä kirjeellä.

Palveleva puhelin on avoinna joka ilta kello 18–24 numerossa 0400 22 11 80. Kirkon keskusteluavun muut kanavat osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi.