Mopot pois Norssalmen sillan jalkakäytävältä

Sari Tauru

Norssalmen sillalla on ahdasta rakennustöiden takia.

Norssalmen sillalla on tehty siltatöitä pitkään. Kymen Sanomien lukija miettii, miten turvallista ensi viikolla pienten koululaisten on liikkua sillalla, kun kevyen liikenteen väylä on kapea ja tiellä liikkuu isoja rekkoja.

Pääurakoitsija MPV-Infrarakenteen työmaapäällikkö Mikko Hartikainen, miten liikenneturvallisuutta sillalla voisi parantaa?

— Nyt kannattaa muistaa, että kevyen liikenteen väylä on varattu jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Mopolla ajo on siinä kielletty, mopot kuuluvat ajoradalle. Liikenne sillalla kulkee ihan hyvin, mutta mopoilijat huolettavat. Ensi viikolla sillalla on varmasti paljon pientä kulkijoita.

— Kevyen liikenteen väylä tulee olemaan ahdas vielä pitkään, valitettavasti sitä ei voida leventää, toimitusjohtaja Pasi Pelkonen kertoo.

Toimitusjohtaja Pelkonen, missä vaiheessa työt ovat nyt?

— Siltojen reunapalkit ja kaiteet on uusittu. Kansi vesieristetään kahdessa vaiheessa ja ensimmäisen vaiheen eristys on valmis noin kahden viikon sisällä. Sen jälkeen siirrytään toiselle puolelle tietä. Toisen puolen eristys kestää vielä noin kuukauden. Kansi on kuitenkin aika iso, silta on 250 metriä pitkä.

Onko työmaalla tapahtunut tapaturmia tai tullut vastoinkäymisiä?

— Ei ole ollut tapaturmia eikä mitään isompaa. Normaaleja siltatöihin liittyviä muutoksia on ollut, mutta ne on saatu nopeasti selvitettyä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.