Norovirukseen sairastuneille oma osasto Karhulan sairaalassa

Norovirukseen sairastuneille potilaille on varattu oma osasto Karhulan sairaalassa, tiedottaa Kymsote.

Kymenlaakson keskussairaalan päivystykseen saapuneita, noroviruksen aiheuttamaan ripuliin sairastuneita ja diagnosoituja potilaita siirretään Karhulan sairaalan osastolle 4. Sairastuneet kohortoidaan eli sjoitetaan yhdelle osastolle, jotta norovirus ei pääsisi leviämään muille osastoille.

Terveyskirjasto Duodecimin mukaan norovirus voi aiheuttaa herkästi epidemioita myös sairaaloissa, vaikka käsihygieniasta huolehdittaisiinkin hyvin. Norovirus on yksi yleisimmistä elintarvike- ja vesivälitteisten epidemioiden aiheuttajista. Norovirus aiheuttaa taudin, jonka oireisiin kuuluvat oksennukset, ripuli, vatsakivut ja usein kuume.

Kymsoten mukaan jokatalvinen vatsaflunssa paranee useimmiten kotona nesteytyksellä ja levolla. Mikäli sairastuneen paino laskee ja tauti kestää useita päiviä, suositellaan ottamaan ensin yhteys puhelimitse päivystykseen, josta annetaan toimintaohjeita (Kymenlaakson keskussairaala puhelin 020 633 1000).

Jos sairastuneelle henkilölle nousee korkea kuume ja yleistila heikkenee voimakkaasti, suositellaan hakeutumista päivystykseen. (Kymenlaakson keskussairaala, Kotkantie 41).