Palveluiden puolesta pelätään — Eteläkymenlaaksolaiset kertovat, mitä odottavat kuntiensa uusilta valtuustoilta

— Odotamme valtuustolta samansuuntaista menoa kuin aiemmin. Enemmän yrityksiä, tontteja, asukkaita ja liikkeitä. Ja Munapirttiin pitäisi saada kunnallinen vesijohtoyhteys, sanovat pyhtääläiset Aila ja Pertti Lillberg.

Kymen Sanomat kysyi kolmeltakymmeneltä kuntalaiselta Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän alueelta, mitä he odottavat kuntansa tulevalta valtuustolta.

Yleisin vastauksissa esille noussut asia oli pelko palveluiden vähenemisestä omassa kunnassa. Enemmän asia huolestutti pienten kuntien asukkaita, kuin kotkalaisia.

— Yleensä palveluita supistetaan, mutta toivon, ettei niin nyt kävisi, sanoo miehikkäläläinen Pirkko Vesala.

Kotkalaisten vastauksissa nousi useaan otteeseen esille kaupungin velka, ja taloustilanteen vuoksi kuntalaiset uskoivatkin valtuustolla olevan edessään kiperiä päätöksiä.

Myös nuorten ja lasten asioihin toivotaan kiinnitettävän huomiota.

— Nuorten vapaa-ajanviettopaikkoja pitäisi olla enemmän, ettei nuorten tarvitsisi pyöriä Pasaatissa, sanoo kotkalainen Matias Tuulonen.

Lue koko gallup perjantain lehdestä.

Vilma Kärkkäinen

Vilma Kärkkäinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.