Kovavireinen sarjakärki PEPO maanantaina KTP:n vieraaksi — ”Nyt ei ole varaa alisuorittaa”

Kovavireinen sarjakärki PEPO maanantaina KTP:n vieraaksi — ”Nyt ei ole varaa alisuorittaa”

KTP:llä on maanantaina edessään totinen paikka. Arto Tolsa -areenalle saapuu Lappeenrannan PEPO, joka johtaa Kakkosen A-lohkoa kahden pisteen erolla kotkalaisiin.

Kummallakin joukkueella on enää neljä ottelua jäljellä, ja vain lohkon voittaja pääsee varmasti nousukarsintoihin. Jos KTP häviää, repeää ero viiteen pisteeseen.

— Pakkovoiton paikkahan se tietysti on. Nyt ei ole varaa alisuorittaa, KTP:n päävalmentaja Jari Rantanen sanoi.

— Tarvitsemme myös kotiyleisön tukea. Toivottavasti tulee paljon yleisöä. Jos tällainen matsi ei kiinnosta, niin sitten ei kiinnosta mikään, Rantanen pamauttaa.

KTP anasti kesäkuun lopulla sarjapisteet Lappeenrannassa niukasti 2—1.

— Se ei ollut helppo voitto, ja PEPO on nyt vielä vahvempi joukkue, Rantanen sanoo ja mainitsee heinäkuussa Käpylän Pallosta Lappeenrantaan siirtyneen senegalilaistopparin Cherif Ndiayen.

— PEPO on ennen kaikkea erittäin hyvin liikkuva joukkue ja hyvä vastahyökkäyksissä. Meillä ei ole mitään harhakuvia vastustajan tasosta. Pelaajat osaavat kyllä katsoa sarjataulukkoa, ja tietävät, että kova joukkue tulee vastaan. Ei tarvita ylimääräisiä motivaatiolatauksia, Rantanen sanoo.

PEPO tulee Kotkaan kovassa vireessä. Kuudesta edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut viisi ja pelannut kerran tasan.

KTP on viime aikoina hieman kompastellut. Kuuden ottelun otos näyttää kahta voittoa, kolmea tasapeliä ja yhtä tappiota.

KTP:n pelaajista poissa on vain Niko Ikävalko. Driton Shalan ja Aleksi Tarvosen pelikunto oli vielä sunnuntaiaamulla kysymysmerkki, mutta illalla Rantanen vahvisti molempien olevan pelikunnossa.

Hyökkääjä Ousman Jarjukin on toipunut sen verran, että on vaihtopenkillä.

— Meillä on harvinainen tilanne, sillä saamme täyden seitsemän pelaajan vaihtopenkin, Rantanen sanoo.

Sebastian Dolivo on pelikiellossa. Toppari on pelannut täydet 90 minuuttia kauden kaikissa otteluissa. Rantanen ei vielä sunnuntaina halunnut paljastaa, kuka Dolivon kentällä korvaa.

KTP—PEPO pelataan Arto Tolsa -areenalla maanantaina kello 18.30.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.