Driton Shala KTP:n hyökkäyspäähän — jenkkitoppari testissä perjantaina

Raimo Eerola

Driton Shala on hyökkäävä keskikenttäpelaaja. KTP hakee edelleen myös varsinaista kärkipelaajaa.
Driton Shala on hyökkäävä keskikenttäpelaaja. KTP hakee edelleen myös varsinaista kärkipelaajaa.

Lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti Driton Shala, 19, pelaa KTP:ssä tulevalla Kakkosen kaudella.

Kosovolaiset sukujuuret omaava, Suomen nuorisomaajoukkueissa esiintynyt Shala on hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Hän viihtyy joko keskellä tai jommassakummassa laidassa.

Viime kauden Shala aloitti Kakkosen Lahti Akatemiassa, mutta pelasi loppukaudesta yhdeksän liigaottelua PK-35 Vantaan riveissä. Lisäksi hän on pelannut yhden liigaottelun ja kolme liigacupin ottelua FC Lahden paidassa.

Kahdella edellisellä kaudella hän on pelannut liiga- ja junioripelien lisäksi yhteensä 25 Kakkosen ottelua. Maaleja syntyi kolme.

— Tykkään pelata luovasti ja tehdä ratkaisuja, joita vastustaja ei odota. Olen aina ihaillut pelaajia, jotka luovat toiselle hyvän maalipaikan. Jos kaveri on paremmassa paikassa, pyrin syöttämään, mutta osaan viimeistellä itsekin, Shala kuvailee itseään.

Hän vietti tänä keväänä puolitoista kuukautta Slovakian pääsarjassa pelaavan Trencinin testattavana. Kaksi edellistä liigamestaruutta ottanut seura tarjosi lopulta sopimusta farmijoukkueessa.

— Se pelaa Slovakian 3. divisioonassa, eikä taso ollut mielestäni tarpeeksi korkea. Kotkasta oli kyselty minua jo ennen Slovakian-reissua. Päädyin KTP:hen, koska se on hieno seura ja Kotkassa on hyvä ympäristö kehittyä, Shala kertoo.

Shala pelaa ensimmäisen ottelunsa KTP:n paidassa jo huomenna. KTP kohtaa Kolmosen Atlantiksen Arto Tolsa -areenalla kello 11.30.

Ottelussa nähdään myös yksi testipelaaja, amerikkalainen toppari William White. 21-vuotias White tulee Yhdysvaltain yliopistokentiltä, missä hän on pelannut Alabaman yliopiston joukkueessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.