Sunilan tehdas investoi ympäristöpäästöjen vähentämiseen yli 11 miljoona euroa –  Tehtaanjohtaja Timo Tidenberg:"Kysymys on tämän vuoden tärkeimmästä investoinnistamme"

– Ottamalla käyttöön meesauunien savukaasujen sähkösuotimet, vähentyvät pölypäästöt. Biopolttoainekattilaan tehtävillä muutoksilla hengitysilman laatu paranee, lupaa Tidenberg.

Pekka Kimpanpää

Sunilan tehtaalla erilaisten kehitys- ja korvausinvestointien kokonaissumma nousee yli 11 miljoonan euron.
Sunilan tehtaalla erilaisten kehitys- ja korvausinvestointien kokonaissumma nousee yli 11 miljoonan euron.

Sunilan sellutehtaan keväälle suunniteltu ja koronan takia siirtynyt huolto- ja investointiseisokki pidetään kesälomien päätyttyä elokuussa.

– Investointi- ja huoltoseisokki oli suunnitelmissamme muutenkin, mutta koronapandemia siirsi työt loppukesälle, kertoo tehtaanjohtaja Timo Tidenberg.

Erilaisten kehitys- ja korvausinvestointien kokonaissumma nousee yli 11 miljoonaa euroon.

– Kysymys on tämän vuoden tärkeimmästä investoinnistamme. Summa on suuri konserninkin tasolla ja olemme ylpeitä siitä, että tehtaallamme tehdään niin suuri ympäristöinvestointi.

Investointi parantaa hengitysilman laatua

Elokuun kunnossapitoseisokki ja siihen yhdistetty investointiseisokki tekee Sunilan tehtaan seisokista normaalia laajemman, koska sen yhteydessä tehdään useita kehitysinvestointeja.

– Pienennämme tehtaan ympäristöpäästöjä biopolttoainekattilan tehtävillä muutoksilla. Typen oksidit ovat haitallisia, vaikka ne eivät näy tai tuoksu. Uusien investointien ansiosta voimme parantaa hengitysilman laatua.

Vuoden suurimpana yksittäisenä ympäristöinvestointina tehtaalla otetaan käyttöön meesauunien savukaasujen sähkösuotimet, joiden avulla pölypäästöjä pienennetään merkittävästi.

Tehtaalta saattaa kuulua melua

Tehtaan tuotanto on pysähdyksissä myös heinäkuun ajan, jolloin pääosa henkilöstöstä pitää lomiaan. Investoinnit aloitetaan kuorikattilasta, joka pysäytetään jo heinäkuun alussa.

– Kesäajan alhaisen varastotason ylläpitämiseksi rajoitamme tuotantoa koko heinäkuun ajan. Tämä mahdollistaa samalla seisokkitöiden huolellisen suunnittelun ja toteutuksen, jotta koronapandemian riskit voidaan minimoida, kertoo Tidenberg.

Elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa kestävän vuosihuoltoseisokin aikana tehtaalta saattaa kuulua melua. Tehtaan alas- ja ylösajon yhteydessä voi syntyä myös hetkellisiä hajuhaittoja heinäkuun ensimmäisellä viikolla ja elokuun toisen viikon lopulla.

Luetuimmat