Laskettavana ollut puuvene upposi veneluiskalle Haminassa, alus saatiin kuiville pelastuslaitoksen avulla

Veteen laskettu moottorivene upposi Haminassa lauantaina. Summanjoella venettä laskemassa olleet henkilöt kutsuivat pelastuslaitoksen apuun kello 8.30:n jälkeen.

Useamman vuoden kuivilla ollut keskimoottorivene alkoi täyttyä vedellä pian sen jälkeen, kun se oli laskettu vesille. Veneen koneet olivat käynnissä uppoamisen alkaessa, ja veneessä ollut henkilö sai ajettua aluksen takaisin veneluiskalle ennen kuin se upposi.

Asemamestari Jarmo Tammilehto Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että vene saatiin pumpattua tyhjäksi pelastuslaitoksen pumppujen avulla. Vene vedettiin takaisin samalle trailerille, jolta se oli hieman aiemmin laskettu veteen. Veneen omistaja ryhtyi selvittämään uppoamissyytä.

Tammilehdon mukaan vene on yli 10-metrinen. Veneestä ei vuotanut suurta määrää polttoainetta tai öljyä veteen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.