Mussalon satama sai EU:lta reilut 11 miljoonaa euroa laajennukseensa

Rahalla katetaan noin 20 prosenttia sataman laajennuksen kokonaisinvestoinnista.

Matti Immonen

Mussalon satama sai EU:lta 11 miljoonaa. Arkistokuva.
Mussalon satama sai EU:lta 11 miljoonaa. Arkistokuva.

Haminan—Kotkan satama on saanut EU:lta reilut 11 miljoonaa euroa Mussalon sataman laajennuksen ja logistiikan kehittämiseen.

Haminan-Kotkan sataman toimitusjohtaja Kimmo Naski on yllättynyt saadusta rahasummasta. Satama haki alkujaan 11 miljoonan euron summaa. 
— Olemme hakeneen monena vuonna aikaisemminkin, joten yllätyimme, kun saimmekin nyt rahaa. Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet satamaa omalla rahalla. On mukavaa nähdä, että EU on nähnyt toimintamme tukemisen arvoisena, Naski kertoo.

11 miljoonaa euroa kattaa 20 prosenttia satamalaajennuksen rahoituksesta. Naskin mukaan EU:n rahoituksessa on vielä useita muodollisuuksia hoidettavana. Samalla hankkeen suunnitelmat ja aikataulut käydään uudelleen lävitse.
— En usko rahoituksen muuttavan mitään suunnitelmissa, mutta aikatauluihin se voi vaikuttaa. Tässä vaiheessa on mahdotonta kuitenkaan sanoa, millainen vaikutus on.

Käynnissä oleva Mussalon laajennus on sataman mittavin investointi useisiin vuosiin. Sataman laajennus on noin 20 hehtaaria. Valmistuessaan sataman koko on noin 600 hehtaaria. Parhaillaan Mussalossa ovat käynnissä ruoppaustyöt ja laiturin sekä aallonmurtajan rakentaminen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle. 

Luetuimmat