KTP ja KoNa valmennusyhteistyöhön — tavoitteena lisätä joukkueita ja harrastajamääriä

Sari Tauru

KTP:n juniorijoukkue harjoitteli Arto Tolsa -areenan junnukentällä elokuussa.
KTP:n juniorijoukkue harjoitteli Arto Tolsa -areenan junnukentällä elokuussa.

Kotkan Nappulat ja FC KTP yhdistävät valmennusosaamistaan siten, että päätoimisten valmentajien työpanosta käytetään yli seurarajojen. Yhteistyö alkaa heti.

Seuroilla on tällä hetkellä yhteensä kuusi palkattua valmentajaa, jotka käyttävät varsinaiseen valmennustyöhön yhteensä viisi henkilötyövuotta.

Kun panokset lyödään yhteen, saadaan KoNan puheenjohtajan Mikko Vaahersalon mukaan aikaan tilanne, jossa pystytään tarjoamaan nykyistä paremmin toimintaa eri tasoisille pelaajille. Erikseen resurssit eivät ole siihen riittäneet.

— Tähän asti on ollut vaikeaa antaa kaikille mahdollisuus harrastaa omalla tasollaan ja pelaajan oman mielenkiinnon mukaan. Nyt voimme tarjota noin 10-vuotiaista eteenpäin sekä kilpa- että harrastetoimintaa. Joukkueiden välillä on tietenkin liikettä taitojen kehittymisen ja pelaajan kiinnostuksen mukaan, Vaahersalo sanoo.

Yhteistyöllä luodaan pelaajapolku 3-vuotiaista KoNa-naperoista aina KTP:n edustusjoukkueeseen asti. Tarjoamalla kilpa-, haastaja- ja harrastejoukkueita halutaan lisätä pelaajamäärää, mikä Vaahersalon mukaan hillitsisi kustannusten nousua.

Yhteistyöllä muodostuu noin 850 pelaajan ”seura”. KTP ja KoNa putosivat tulevaksi kaksivuotiskaudeksi Palloliiton juniorivalmennustuilta, joita tänä vuonna myönnettiin erityisesti suurille seuroille.

— Suuruus ei ole keskeisin asia, mutta isompi näkyy ja kuuluu paremmin, FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola sanoo.

Ensimmäinen askel on arvioida, miten laajaa toimintaa nykyisillä valmentajilla pystytään järjestämään, vai tarvitaanko käsiä lisää.

— Todennäköisemmin tarvitaan lisää kuin ei tarvita, Pippola sanoo.

Yhteistyökuvion ulkopuolella oleva Kotkan kolmas suuri jalkapalloseura Peli-Karhut käynnisti muutamia vuosia sitten oman nappulatoimintansa.