Hamina tehostaa taloutta — verotuloja kertyy kaupungin kassaan ennakoitua vähemmän tänä ja ensi vuonna

 Kaupunki laatii tuottavuusohjelman tasapainottaakseen talouttaan. Ohjelma tuo muutoksia myös vasta hyväksyttyyn ensi vuoden budjettiin.

Hamina tehostaa taloutta — verotuloja kertyy kaupungin kassaan ennakoitua vähemmän tänä ja ensi vuonna

Haminan kaupunki käynnistää tuottavuusohjelman laadinnan. Kaupungin on tarpeen tasapainottaa talouttaan, sillä kuluvan vuoden verotulot tulevat jäämään marraskuun veroennusteen perusteella 0,8 miljoonaa euroa alle budjetoidun. Tämän vuoden kertymän tason lasku vaikuttaa myös ensi vuoteen, joten viime viikolla hyväksytyssä ensi vuoden talousarviossa verotulojen kertymä on arvioitu 0,6-0,8 miljoonaa euroa liian suuriksi. Ensi vuoden tulos olisi siten vaipumassa nollan tuntumaan eikä miljoona euroa plussalle, budjetissa oli ennakoitu.

Myös Kymsoten käynnistyminen vuodenvaihteessa aiheuttaa kaupungille menojen kasvupaineita.

Haminan kaupunginhallitus päätti maanantaina käynnistää tuottavuusohjelman laatimisen siten, että toimenpiteitä konkretisoituu jo kuluvan vuoden puolelle. Ensi vuoden talousarvioon kohdistuvista toimenpiteistä laaditaan tämän vuoden loppuun mennessä toimenpideluettelo. Valiokunnat käsittelevät omaan toimialaansa liittyvät tuottavuusohjelmat 17. päivään tammikuuta mennessä. Kaupunginhallituksen käsittely on 21. päivänä tammikuuta ja valtuustokäsittely 29. päivänä tammikuuta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet