Museojäänmurtaja Tarmo avautuu Vellamon museoaluslaiturissa heinäkuun alussa

Raimo Eerola

Tarmo hinattiin toukokuun lopussa Kotkaan Helsngistä Suomenlinnan telakalta, jossa se oli kunnostettavana.

Museojäänmurtaja Tarmo avautuu yleisölle lähes kolmen vuoden tauon jälkeen lauantaina 1. heinäkuuta.

Mittavan korjaustelakoinnin läpi käyneessä jäänmurtajassa voi vierailla Merikeskus Vellamon museoaluslaiturissa. Suomalaisten museoiden yhteislippu Museokortti käy myös Tarmossa.

Käytön aikaisessa asussa säilytetty alus rakennettiin Englannissa 1907. Se oli Merrenkulkuhallituksen käytössä vuoteen 1970, jonka jälkeen se päätettiin kunnostaa museoalukseksi.

Tarmon historia sisältää arkisten kaupankäynnin lisäksi vaarallisiakin vaiheita: alus kaapattiin sisällisssodan aikana, ja se joutui pommituksen kohteeksi Kotkan satamassa talvisodan aikana 18.1.1940.

Tarmo on avoinna 1.7.—3.9. Aluksella järjestetään yleisöopastuksia tiistaista sunnuntaihin kello 13.30 ja 15.30 sekä venäjäksi lauantaisin kello 12—13. Opastuksia ei ole Meripäivien ja Tall Ships Races -tapahtuman aikana 12.—16.7.

Ensimmäisellä aukioloviikolla 5.7. ja 6.7. kello 15—15.30 Tarmon messissä on tarjolla kahvia ja paikalla aluksen parissa työskenteleviä asiantuntijoita.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.