Virojoen päiväkodille väistötilat terveyskeskukseen - muutto edessä ensi vuoden alkupuolella

 Päiväkoti pääsee sisäilmaongelmia pakoon maalis-huhtikuun vaiheessa.

Jussi lopperi

Päiväkotilapset siirtyvät ensi vuoden alkupuolella Virolahdella väistötiloihin, koska nykyisessä päiväkodissa on sisäilmaongelmia.
Päiväkotilapset siirtyvät ensi vuoden alkupuolella Virolahdella väistötiloihin, koska nykyisessä päiväkodissa on sisäilmaongelmia.

Virolahdella valmistaudutaan Virojoen päiväkodin muuttoon terveyskeskuksen toisen kerroksen tyhjillään oleviin entisiin vuodeosaston tiloihin. Päiväkoti tarvitsee väistötilat uuden päiväkodin valmistumiseen saakka. Nykyisissä tiloissa on sisäilmaongelmia, joita ei ole saatu korjattua.

Kunta aikoo rakentaa uuden päiväkodin koulukeskuksen viereen. Töiden on suunniteltu alkavan ensi vuonna ja päiväkodin valmistuvan vuonna 2020. Kokonaisinvestoinniksi on arvioitu 1,8 miljoonaa euroa.

Terveyskeskuksessa tehdään muutostöitä ennen kuin päiväkoti muuttaa sinne. Tekninen lautakunta saa keskiviikkona käsiteltäväkseen muutostöiden pääpiirustukset ja kustannusarvion. Karkean kustannusarvion mukaan muutostyöt tulevat maksamaan 100 000 euroa, mutta arvio tarkentuu lautakunnan kokoukseen mennessä.

Terveyskeskuksen tiloissa tehdään muun muassa seiniin aukotuksia, jotta ryhmätiloissa kulku helpottuu. Myös vesieristyksiä ja putkituksia uusitaan. Ilmastointia tehostetaan ja valaistusta parannetaan. Kulku väistötiloihin tulee tapahtumaan Itätien puolelta. Esteetön kulku on suunniteltu järjestettäväksi kellarikerroksen kautta hissille. Päiväkotia varten aidataan myös leikkipiha terveyskeskuksen länsipuolen päätyyn.

Alunperin oli tarkoitus, että päiväkodin muutto väistötiloihin voisi tapahtua ensi vuoden helmikuun lopulla. Nyt tavoitteeksi on asetettu maalis-huhtikuun vaihde.