Leikarin vuokrauksesta neuvotellaan –toiminta alkaisi marraskuun alusta

Raimo eerola

Hotelli Leikarin kiinteistön vuokrasopimusneuvottelut ovat loppusuoralla. Tavoitteena on avata hotellitoiminta marraskuun alussa.
Hotelli Leikarin kiinteistön vuokrasopimusneuvottelut ovat loppusuoralla. Tavoitteena on avata hotellitoiminta marraskuun alussa.

Vuoden 2015 lopulla suljettu Hotelli Leikari Kotkassa Rantahaassa on tarkoitus avata uudelleen toimintaan marraskuun alussa.

Kiinteistön omistajan edustaja kertoo, että vuokrasopimusneuvottelut ovat vielä kesken, mutta ratkaisu niiden osalta tapahtuu vielä syyskuun aikana.

Hotellikiinteistön myynnistä vastanneen kiinteistön omistajan edustajan mukaan hotellitoiminnan on käynnistämässä suomalaisyritys, jonka taustalla on suomalaisia ja virolaisia tahoja.

Hotellitoiminta on tarkoitus käynnistää 1. marraskuuta.

Hotelli Leikarin kiinteistö on ollut myynnissä vuoden 2016 keväästä asti. Hotellia tontteineen kaupattiin 1,5 miljoonan euron hintaan.

Hotellissa on majoitustilaa noin 300 hengelle. Majoitustilojen lisäksi kiinteistössä on 100-paikkainen kahvila ja 240-paikkainen ravintola sekä kuusi kokoustilaa ja uimahalliosasto saunoineen.

Kiinteistön kokonaispinta-ala on 7 467 neliötä ja tontin koko 45 440 neliötä. Hotelli on rakennettu vuonna 1986.

Hotellia viimeksi pyörittänyt ja konkurssiin mennyt Turris Suomi Oy oli osa vuonna 2004 perustettua venäläisomisteista hotelliketju Turrista. Leikari oli ketjun ainoa hotelli Suomessa. Venäjällä ketjuun kuului neljä hotellia ja leirintäalue.

Turris Suomi Oy on lopettanut toimintansa.

Hotelli Leikarissa toimi vuoden 2015 syksyllä 1,5 kuukautta turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikkö. Yksikön toiminta lopetettiin, kun sitä operoinut UP Suomi Oy ja Maahanmuuttovirasto eivät päässeet yhteisymmärrykseen tilojen vuokrasopimuksesta. Leikariin oli majoittunut noin 100 turvapaikanhakijaa.

ANTTI-JUSSI LARVIO

|TIMO SUURNÄKKI

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.