KTP:n Mustapha Amzilia on revitty joka suuntaan — paras paketti löytyi Helsingistä

Antti Kaarto

KTP:n Mustapha Amzil ajoi korille B-poikien välieräottelussa. Edessä Pyrinnön Jasper Koskinen.
KTP:n Mustapha Amzil ajoi korille B-poikien välieräottelussa. Edessä Pyrinnön Jasper Koskinen.

Kotkalainen Mustapha Amzil, 15, pelasi huikean kauden KTP:n B-pojissa. KTP tai KTP-Basket eivät kuitenkaan enää saa nauttia huippulupauksen kyvyistä. Amzil on päättänyt lähteä Mäkelänrinteen lukioon Helsinkiin.

— Se on 90-prosenttisen varmaa, Amzil pamauttaa.

— Koko perhe muuttaa mukana Helsinkiin, äiti Katri Amzil komppaa.

Amzil dominoi B-poikien SM-sarjaa voittamalla piste- levypallo- ja torjuntatilaston kaikki sarjan vaiheet huomioiden.

Pudotuspeleissä tahti vain kiihtyi, ja heittävän laiturin pistekeskiarvo oli täysin omassa luokassaan: 31,4!

Nappikausi huipentui finaalissa voittoheittoon lähes puolesta kentästä.

Syksyllä 2016 Mustapha oli pelaamassa Suomelle sen kaikkien aikojen toiseksi kovinta sijoitusta EM-kilpailuissa. Alle 16-vuotiaiden joukkue sijoittui Puolassa komeasti viidenneksi.

Lisäksi hän debytoi Korisliigassa kaikkein aikojen nuorimpana KTP-pelaajana.

Amzilia on puolentoista vuoden ajan revitty moneen suuntaan. Hän on käynyt näytillä Barcelonassa, Gran Canariassa, Italiassa ja Michael Jordanin nimikkoleirillä.

— Erilaisia pyyntöjä tulee kuukausittain, mutta kaikkiin en voi lähteä, Amzil kertoo.

Amzilin pelit jatkuvat Mäkelänrinteen 1A-divisioonaseura HBA-Märskyn riveissä. KTP-Basket menettää siis jälleen yhden omista lupauksistaan. Syy ei ole kuitenkaan seurassa — päinvastoin.

— KTP-Basket on hoitanut asiat hyvin, ja (päävalmentaja) Ray Ailus on ottanut Mustaphan hyvin mukaan, Katri-äiti kiittelee.

— Koulun ja treenaamisen yhdistäminen on se tärkein juttu.

Myös Mustaphan vuotta vanhempi sisko Latifa on suuntaamassa Mäkelänrinteen lukioon. Molemmat hakivat jo yläkouluun urheiluluokalle Langinkosken kouluun, mutta kumpikaan ei päässyt. Karhuvuoren koulusta ei yksinkertaisesti ole päässyt aamuharjoituksiin.

Lyseon ja Karhulan lukioissa on urheilijakoulutuslinja, joka mahdollistaa myös aamuharjoittelun. Käytännön syistä Lyseo olisi ollut mieluisampi vaihtoehto, mutta sieltä paikkaa ei pystytty lupaamaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.