Kotkan kolmanneksi vanhimman rakennuksen remontti valmistuu

Raimo Eerola

Kotkassa urheilustadionin läheisyydessä sijaitsevan ruutikellarin korjaustyöt ovat loppusuoralla.

Kotkassa suurta kiinnostusta herättäneet Ruutikellari 84:n korjaustyöt ovat loppusuoralla. Remonttiurakasta on jäljellä vain pieni osa huopakaton teosta ja ulkoseinien saumaus. Lisäksi ovet ovat vielä restauroitavina.

– Aiempina vuosina Ruutikellarille ei löytynyt kunnostusrahaa ja rakennuksen kunto heikentyi vuosien saatossa, kertoo hankkeen projektipäällikkö työnjohtaja Haidar Medallal Kotkan kaupungin teknisten palveluiden isännöintiyksiköstä.

Tälle vuodelle rakennus sai kunnostusrahaa, josta nyt on Medallalin mukaan mennyt karvan alle 50 000 euroa.

Kotkan kaupunki kustansi hankkeen ja se toteutettiin työllistämistyönä. Vetovastuu remontista oli kaupungin isännöintiyksiköllä ja työn toteutti Kotkan korttelikotiyhdistyksen remontti- ja maatalouspaja.

– Remonttikustannukset koostuvat materiaalikustannuksista ja telinevuokrista, kertoo Medallal.

Medallal painottaa, että Ruutikellari on merkittävä osa Kotkan kaupungin kulttuurihistoriaa.

Aikoinaan ruuti- ja ammusvarastona toiminut, 1800-luvun alkupuolella valmistunut Ruutikellari 84 on Kotkan vanhimpia rakennuksia Ruutikellari 79:n ja Pyhän Nikolauksen kirkon ohella.

Ruutikellari tuli Kotkan kaupungin hallintaan, kun kaupunki perustettiin 1879.

1920-luvulla rakennus vuokrattiin öljyvarastoksi.

Vuodesta 1966 lähtien rakennus on toiminut museon varastona.

|TIMO SUURNÄKKI

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.