Kotkalaisyrittäjän mielestä nettikauppa tukee kivijalkamyymälää

Sari Tauru

Anette Lähde (vas.) esitteli lastenvaatemyymälässään nuttua ostoksille tulleelle Outi Koskelaiselle.

Erikoistuminen ja nettikaupan yhdistäminen palveluihin pitävät myös pienet kivijalkamyymälät hengissä.

Kotkassa Keskuskadulla vaateliikkeessä myymäläpäällikkönä toimiva Sirkka Kuosmanen uskoo pienten liikkeiden tulevaisuuteen.

– Sen kuulee asiakkaiden palautteesta. Ihmiset pitävät ihanana asiana, että tällaisia pikkuliikkeitä vielä on, sanoo Kuosmanen.

Kuosmasen mielestä tärkeätä kuitenkin on, että pienet myymälät pitävät laadukkaan ja omaleimaisen tuotevalikoiman.

– Kivijalkamyymälän on oltava erikoismyymälä. Market-tuotteiden myynnillä pienet liikkeet eivät pysty kilpailemaan ja taistelemaan paikastaan, sanoo Kuosmanen.

Verkkokauppa on Kuosmasen mukaan myös elinehto pienille liikkeille. – Verkkokauppa on nykypäivää.

– Verkkokauppa tukee myymälää ja tuo lisää asiakaskuntaa. Meillä on myymälä myös Loviisassa ja verkkokaupan avulla voimme myös pitää liikkeissä laajemmat tuotevalikoimat, sanoo Kuosmanen.

Kotkan Puotipäivissä yrityksensä kanssa mukana oleva Anette Lähde pitää myös ehdottomana edellytyksenä pienelle liikkeelle, että sillä on takanaan myös verkkokauppapalvelut.

– Minulla on myös nettikauppa mukana liiketoiminnassa. Se on mielestäni välttämätöntä nykyaikana, sanoo Lähde.

Paikallisesti ostokset tehdään Lähteen mielestä edelleen enimmäkseen liikkeestä, mutta verkkokauppa avaa aivan uuden asiakaskunnan. – Verkkokaupan kautta voimme myydä tuotteitamme koko Suomessa.

Kirkkokadulla lastenvaateliikettään pitävä Lähde painottaa myös pienten liikkeiden erikoistumisen tärkeyttä.

Lähde uskoo myös pienten kivijalkamyymälöiden tulevaisuuteen. – Ei ainakaan tunnu siltä, että kauppa olisi kuolemassa.

Puotipäivät on kotkalaisten kivijalkayritysten oma kampanjakuukausi, jonka aikana halutaan rohkaista kaupunkilaisia tutustumaan paikallisiin kivijalkayrityksiin ja yrittäjiin.

Kivijalkayrityksillä, kahviloilla ja ravintoloilla on yrittäjien mielestä erityisen tärkeä rooli kaupunkikulttuurin kehittymisessä.

Jo pienelläkin kulutusmuutoksella uskotaan olevan suuri merkitys alueen hyvinvointiin.

|TIMO SUURNÄKKI

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.