Jossakin sykkii sydän runolle ja musiikille

Jossakin sykkii sydän -tapahtumassa musiikkia esittävät sisarukset huilisti Emilia Morfin Venäläinen ja sellisti Maria Morfin Venäläinen.
Jossakin sykkii sydän -tapahtumassa musiikkia esittävät sisarukset huilisti Emilia Morfin Venäläinen ja sellisti Maria Morfin Venäläinen.

Kotka-Kymin seurakunta ja Teatteriryhmä Kimara järjestävät yhdessä runo- ja musiikkiesityksistä koostuvan Jossakin sykkii sydän -tapahtuman Karhulan seurakuntakeskuksessa pääsiäissunnuntaina.

– Kevään viimeinen varsinainen runotuokio halutaan tuoda Karhulan puolelle runon ja musiikin ystävien iloksi yhteistyössä seurakunnan kanssa, kertoo Esko Junkkari Teatteriryhmä Kimarasta.

Karhulassa pääsiäissunnuntain tilaisuudessa lausuntaa esittävät Marjukka Pylkkänen ja Esko Junkkari.

Musiikkiesityksistä vastaavat Niina Kotro (piano), Emilia Morfin Venäläinen (huilu) ja Maria Morfin Venäläinen (sello).

Junkkari kertoo seurakunnan kyselleen pääsiäiseen liittyviä esityksiä. – Päivitimme aiempaa esitystä sekä musiikin että tekstin osalta. Haminalaisen kanttorin Niina Kotron ja hänen tyttäriensä rakentamana esityksestä syntyi yhä vahvemmin musiikkiin pohjautuva.

– Musiikki on nyt kantava voima eikä pelkästään runojen tausta, sanoo Junkkari. – Esityksessä on pitkiäkin yksittäisiä sävellyksiä. Mutta siitä saatiin rakennettua tosi koskettava kokonaisuus.

Jossakin sykkii sydän -tapahtuma Kotkassa, Karhulan seurakuntakeskuksessa pääsiäissunnuntaina 16. huhtikuuta klo 15.00.

|TIMO SUURNÄKKI

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.