Steveco teki parhaimman tuloksensa 20 vuoteen

Kimmo Seppälä

Steveco teki viime vuonna odotetusti hyvän tuloksen. Työn touhussa ahtaaja Markus Lippo. (arkistokuva)

Suomen suurin satamaoperaattori Steveco Oy teki viime vuonna hyvän tuloksen. Konsernin liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa eli lähes kuusi miljoonaa euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. Stevecon menestys johtuu pitkälti markkinaosuuden kasvattamisesta konttiliikenteessä sekä sahatavara ja selluliikenteessä.

— Lähtökohdat viime vuoteen olivat vaikeat ja talouskehitys vuoden alussa kohtalaisen epävarmaa. Tammikuu oli vielä hyvin hiljaista, eivät asetelmat olleet mitenkään valoisat, totesi toimitusjohtaja Henri Kuitunen maanantaina.

Helmikuun jälkeen tapahtui muutos, kun olosuhteet alkoivat kehittyä myönteisesti. Kaiken kaikkiaan Steveco käsitteli viime vuonna tavaraa noin 11 miljoonaa tonnia, kun luku edellisenä vuonna oli ollut noin yhdeksän miljoonaa tonnia.

— Ahtauksen kokonaiskasvu oli 13,5 prosenttia, jota voidaan pitää logistiikka-alalla hyvänä.

Kuitunen on erityisen tyytyväinen siitä, että sekä Mussalon että Vuosaaren satamissa tilanne on nyt hyvä. Stevecon historiassa saadaan mennä noin kahdenkymmenen vuoden taakse 90-luvun lopulle yhtä hyvän tuloksen löytämiseksi kuin viime vuonna.

Eija Anttila

Eija Anttila