Metsä Group ostaa Harvestian puunhankinnan Kaakkois-Suomessa

Mika Strandén

Metsä Group ostaa puunhankintayhtiö Harvestian puunhankinnan liiketoiminnat Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savon eteläosassa eli Mikkelin eteläpuolisilla alueilla.

Metsä Groupille siirtyvät tiedotteen mukaan Harvestian puunostoon, -korjuuseen ja -kuljetukseen liittyvät toiminnot ja myynnit teollisille asiakkaille sekä näihin liittyvät sopimukset. Kaupan yhteydessä Harvestialta siirtyy Metsä Groupille kahdeksan toimihenkilöä.

Harvestian puunkorjuu- ja kuljetusyrittäjien sopimukset siirretään yrittäjien kanssa neuvotellen Metsä Groupille.

Kaupat ja muutokset astuvat voimaan heinäkuun alusta.

— Pääasialliset syyt kauppaan ovat koivukuidun hankintatilanteen muuttuminen ja Harvestian keskittyminen Savon Sellun puunhankintaan Savossa. Päätimme vahvistaa koivukuidun hankintaa tehtaan lähialueilla ja luopua puunhankinnasta kaukoalueilla, Harvestian toimitusjohtaja Pekka Kauranen sanoo tiedotteessa.

Harvestian pääkonttori on Kuopiossa.

— Puunhankintamme kasvaa käynnistyvän biotuotetehtaan ansiosta. Tämä on meille luonteva tapa kasvattaa havukuitupuun hankintaa Kaakkois-Suomessa, Metsä Groupin metsäjohtaja Juha Mäntylä sanoo.

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet