Heinolasta kaksi nuorta pelaajaa Titaaneihin — kolmen viime kauden pelaajan ratkaisuja odotellaan

Jääkiekon Suomi-sarjan Titaanit on solminut yksivuotiset pelaajasopimukset maalivahti Santeri Leväsen ja hyökkääjä Mikko Hyyryläisen kanssa.

Levänen, 20, ja Hyyryläinen, 22, edustivat päättyneellä Heinolan Peliittojen A-nuorten joukkuetta ja olivat Vierumäki United HeKi –nimellä kulkevan joukkueen avainpelaajia nuorten Mestiksessä. Joukkue ylsi sarjassa välieriin.

— Levänen ja Hyyryläinen edustavat kumpainenkin juuri sitä pelaajakuntaa, jollaista haluamme nyt kasassa olevan runkomme jatkeeksi, Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen kommentoi seuran tiedotteessa.

— Molemmat ovat nuoria ja selkeästi eteenpäin pyrkiviä pelaajia, jotka ennen kaikkea itse halusivat tulla Kotkaan kehittymään sekä ottamaan uuden askeleen urallaan — se on mielestäni myös ensiarvoisen tärkeä asia.

Kouvolassa kiekko-oppinsa saanut Levänen pysäytti 20 torjumassaan nuorten Mestiksen runkosarjaottelussa kiekot 93,4-prosentin varmuudella.

Mikkeliläislähtöinen Hyyryläinen oli koko sarjan maalipörssin nelonen. Tehopisteitä syntyi 39 kamppailussa 31+13=44.

Kumpikin kävi viime kaudella lyhyellä lainalla Titaaneissa.

Titaaneilla on nyt sopimus 15 pelaajan kanssa. Sarjan alkuun mennessä nimiä pitäisi olla 26—27.

Viime kauden joukkueesta Piispanen odottaa vielä puolustaja Ville Äijälän sekä hyökkääjien Jere Lifländerin ja Tomi Salovaaran ratkaisuja siitä, miten he uraansa jatkavat.

Titaanien A-nuorista kesäharjoitteluryhmään nousevat puolustajat Erkka Huttunen ja Vertti Vuoksiala sekä hyökkääjät Panu Laitinen, Juho Paavola ja Mikke Lempiäinen.

— On ihan selvä asia, että meidän pitää nämä omasta takaa löytyvät potentiaaliset nuoret pelaajat käydä läpi ja raapia mahdollisimman moni heistä mukaan harjoitusrinkiimme sekä antaa näin mahdollisuus tavoitella paikkaa edustusjoukkueessa, sanoo Piispanen tyytyväisenä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.