Purjehdustapahtuman pääosassa ovat nuoret

Sari Tauru

Ronja Persson ja Trausti Birgissan saapuivat Kotkaan Constantianin mukana. Birgissan kuuluu laivan vakituiseen miehistöön.

Ruotsalainen Ronja Persson lähti purjehdusmatkalle, sillä hän halusi kokeilla jotain uutta. Purjehdus ylitti kaikki hänen odotuksensa.

Persson purjehti Halmstadista Kotkaan purjelaiva Constantian kyydissä. Vakituisia miehistön jäseniä aluksella on 6 ja harjoittelijoita 14.

— Merivedessä uinti oli kamalaa, koska meri oli suuri ja pelottava ja vesi kylmää, mutta oli se hauskaakin, Persson kertoo.

Iqa Borejszo ja Szymon Meron ovat purjehtimassa toista kertaa. He saapuivat Kotkaan Fryderyk Chopinin kyydissä. Heidän tehtäviinsä kuului aluksen siivoaminen ja purjeiden käsittely.

— Hauskinta on purjeisiin kiipeäminen, vaikka se voi olla myös vähän pelottavaa. Ylös mennään säällä kuin säällä, Borejszo kertoo.

The Tall Ships Races -kilpailuun osallistui 103 alusta. Aluksia on yli 20 maasta.

Kilpailunjohtaja Mike Bowlesin mukaan Tall Ships Races 2017 aloitettiin hyvissä tuuliolosuhteissa, mutta päivien edetessä tuuli tyyntyi.

— Se asetti alukset haastavaan tilanteeseen, sillä purjelaivan ohjaaminen ilman tuulta on hyvin vaikeaa ja lisäksi harjoittelijoiden mielenkiintoa on vaikeaa silloin pitää yllä. Kun tuulee, kaikilla on enemmän tehtävää, Bowles kertoi.

Järjestäjäosapuolet muistuttivat infotilaisuudessa torstaina, että kyseessä on nuorisotapahtuma ja aluksilla olevat harjoittelijat ovat sen pääosassa.

— Vierailkaa aluksissa ja keskustelkaa miehistön kanssa. Purjehduselämykset ovat kaikille mahdollisia, kilpailunjohtaja Sigurd Dale sanoi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.