Xamk haluaa kokeilla, millaista käyttöä Kotkansaarella sijaitsevalle monitoimitilalle on — Tila avataan Kirkkokadulle helmikuussa

Tilan avulla pilotoidaan tulevan kampuksen ja monitoimiareenan toimintoja.

Kimmo Seppälä

Anni Lippo ja Maarit Vahvanen olivat torstaina Kirkkokatu 20:ssa valmistelemassa Xlab Kotkan tiloja.
Anni Lippo ja Maarit Vahvanen olivat torstaina Kirkkokatu 20:ssa valmistelemassa Xlab Kotkan tiloja.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja kehittämisyhtiö Cursor avaavat helmikuussa monitoimitilan Kotkan keskustaan. Kirkkokatu 20:ssa sijaitsevan tilan on tarkoitus toimia erilaisten yritys- ja yleisötapahtumien sekä Xamkin TKI-, koulutus- ja opiskelutoimintojen foorumina. Tila kantaa nimeä Xlab Kotka.

Pilottia tehdään tulevaa Kantasataman kampusta ja monitoimiareenaa silmällä pitäen.

— Tarkoituksena on kerätä ideoita, luoda uutta toimintaa ja saada kokemuksia siitä, millaisia tapahtumia ja toimintoja voitaisiin tulevaan kampukseen ja tapahtumakeskukseen siirtää, TKI-asiantuntija Anni Lippo Xamkilta kertoo.

Näkyvyyttä Kotkansaarella

Xlab Kotka on osa hanketta, jonka tavoitteena on lisätä Xamkin TKI-toimintojen näkyvyyttä ja edistää yhteisöllisyyttä fyysisen tilan kautta. Tila on hyvin monikäyttöinen, Lippo kertoo.

— Tähän asti Xamk ja Cursor ovat toimineet näkyvästi lähinnä Metsolassa ja Karhulassa. Uuden tilan kautta ne tulevat tutummiksi myös kotkansaarelaisille. Sidosryhmillä ja kuntalaisilla on mahdollisuus esittää ideoita siitä, mitä käyttöä tilalle voisi olla.

Tällä hetkellä Xlab Kotkaa remontoidaan ja valmistellaan. Viralliset avajaiset pidetään helmikuussa. Tila sijaitsee Yhteisötalo Messin vastapäisessä rakennuksessa, entisen lastenvaateliikkeen tiloissa. Siihen sisältyy yksi isompi tila ja kolme neuvotteluhuonetta.

Xamk on tilassa vuokralla ainakin vuoden loppuun.

— Kotkan rakkausviikolla eli ystävänpäiväviikolla olemme suunnitelleet pitävämme avoimet ovet, Lippo kertoo.

Xlab - yhteys yrityksiin -hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja rahoittajaviranomaisena toimii Kymenlaakson liitto.