Nuoret miehet hurjastelivat mönkijällä poliisia pakoon Kotkassa — Kuljettaja ajoi ylinopetta eikä totellut pysähtymismerkkiä, autot joutuivat väistämään

Pakomatka päättyi, kun mönkijä törmäsi kiveen kerrostalon pihalla.

Heidi Veijalainen

Nuoret miehet hurjastelivat mönkijällä poliisia pakoon Kotkassa — Kuljettaja ajoi ylinopetta eikä totellut pysähtymismerkkiä, autot joutuivat väistämään

Nuori mies hurjasteli rekisteröimättömällä mönkijällä poliisia pakoon Kotkassa yöllä. Hänellä oli kaksi samanikäistä nuorta miestä kyydissään.

Poliisitiedotteen mukaan tilanne alkoi Kymintiellä kello kahden aikaan. Takaa-ajo kesti noin 25 minuuttia.

Poliisipartio havaitsi tien ylittäneen mönkijän ja päätti tarkastaa tilanteen, jolloin mönkijän kuljettaja kyytiläisineen lähti karkuun. Poliisin mukaan kuljettaja käytti  olosuhteisiin nähden kovia nopeuksia eikä totellut toisen paikalle tulleen partion pysähtymismerkkejä.

Mönkijä pakeni 60 kilometrin tuntivauhtia alueella, jossa saa ajaa 40 kilometriä tunnissa.

Koivulantiellä mönkijän nopeus oli vähintään 80 kilometriä tunnissa. Suurin sallittu nopeus alueella on 50 kilometriä tunnissa.

Ainakin kaksi henkilöautoa joutui väistämään pakenevaa mönkijää törmäyksen välttämiseksi. Temppelinkadun ja Kalevantien risteyksessä mönkijän kuljettaja ei noudattanut kolmiota.

Äijänkadulla mönkijän kuljettaja ajoi kerrostalon pihaan ja törmäsi pihalla olleeseen kiveen, jolloin kuljettaja saatiin kiinni.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Kuljettaja puhalsi 0,17 promillea, mutta rattijuopumuksesta häntä ei epäillä, sillä raja on 0,5 promillea. Sen sijaan poliisi epäilee häntä törkeässtä liikenteen vaarantamisesta.

Toisella kyydissä olevalla miehellä ei ollut suojakypärää.

Sekä kuljettaja että kyydissä olevat miehet ovat syntyneet vuonna 2000.

Huumekuski yritti u-käännöstä ja ajoi ojaan Haminassa

Huumeiden vaikutuksen alaisena autoillut nainen jäi kiinni Haminassa Seiskatiellä perjantai-iltana.

Nainen oli epähuomiossa kuljettanut henkilöautoa valtatiellä länteen laskeutuvaa ramppia, joka on pois käytöstä moottoritietyömaan vuoksi. Hän oli yrittänyt tehdä u-käännöstä, mutta ajautui ojaan.

Huumepikatesti osoitti positiivista amfetamiinin suhteen. Nainen on syntynyt vuonna 1989.