Haminan—Kotkan satamassa ollaan marraskuun jälkeen jo koko viime vuoden lukemissa

Hyvä vire Haminan—Kotkan satamassa jatkui marraskuussa. Sataman kautta kulki marraskuussa 1,32 miljoonaa tonnia tavaraa.

Tämänvuotinen saldo marraskuun loppuun mennessä on 13,36 miljoonaa tonnia. Se on 10,3 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2016. Laivoja satamassa on marraskuun loppuun mennessä käynyt täsmälleen yhtä monta kuin 2016 vuonna eli 2 350 kappaletta.

— Marraskuun jälkeen luvut ovat suunnilleen samat kuin oli koko vuoden 2016 saldo. Eli nyt jo joulukuun ensimmäisten päivien jälkeen voi varmuudella sanoa, että tästä vuodesta tulee edellistä parempi, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Tammi-marraskuussa tonnimääräisesti eniten on kasvanut kuivabulkin lannoitteiden vienti. Prosentuaalisesti suurin kasvu oli kappaletavarassa.

— Siinä on kaasuputkikuljetuksia Hankoon, kertoo Naski.

Naskin mukaan ensi vuoden näkymät näyttävät nekin positiivisilta.

— Asiakkaiden suunnalta tulee myönteistä viestiä. Ja jos kaasuputkiasia menee maaliin ja luvat saadaan, niin sieltä tulee vielä lisää volyymiä.
Parantamisen varaa Naski löytää Venäjän tuontitransitosta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.