Viides Vuoden lyseolainen Kotkassa on toimitusjohtaja Markku Hämäläinen

Sari Tauru

Toimitusjohtaja Markku Hämäläinen vieraili torstaina vanhassa opinahjossaan vastaanottamassa Vuoden lyseolainen -palkinnon.
Toimitusjohtaja Markku Hämäläinen vieraili torstaina vanhassa opinahjossaan vastaanottamassa Vuoden lyseolainen -palkinnon.

Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen on viides Vuoden lyseolainen -palkinnon saanut. Hän kertoo aloittaneensa oppikouluun vuonna 1972 ja sai laittaa ylioppilaslakin päähänsä vuonna 1980.

— Muistot lyseoajasta ovat myönteisiä. Opettajat olivat hyviä. Minun suosikkiaineitani olivat matematiikka ja historia.

Kiinnostus matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan veivät Hämäläisen sekä vajaat kymmenen muuta saman kaveriporukan poikaa Teknilliseen korkeakouluun Helsinkiin.

— Kannustimme siellä tosiamme opiskelussa. Lisäksi Otaniemessä oli kahdesti vuodessa kotkalaisten opiskelijoiden saunailta. Siihen osallistui kotkalaisia myös muista oppilaitoksista.

Kotkan lyseon lukion seniorien jakaman palkinnon perusteena on pidetty ansiokasta työuraa, merkittäviä saavutuksia ja omien juurien arvostusta. Tarkoituksena on rohkaista kotkalaisia koululaisia ja näyttää, että elämässä voi päästä pitkälle.

Markku Hämäläisen työura on opiskelun jälkeen keskittynyt paperin tekemiseen. Hän on työskennellyt Saksassa, Englannissa, ja Ranskassa. Hän kannustaa nuoria lähtemään ulkomaille.

— Se on tärkeää. Ilman omia kontaktejani ja kokemustani ulkomailla ei olisi syntynyt projektia, jonka avulla Kotkaan saatiin uusi kartonkikone. Ymmärsin aikoinaan, että täysin kierrätettävä elintarvikekartonki on huipputuote. Onneksi paras paikka sen valmistamiseen löytyi Kotkasta.

Veikko Mäenpää

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.