Hakerekka syttyi palamaan Haminassa – Sattumalta paikalle osuneen ensihoitoyksikön toiminta pelasti ajoneuvon ja lastin

Anni Nieminen

Rekan lastina oli haketta. Arkistokuva.
Rekan lastina oli haketta. Arkistokuva.

Sattumalta paikalle tulleen ensihoitoyksikön neuvokkuus pelasti rekan täydeltä tuholta Haminassa tiistaina iltapäivällä. Täysperävaunullinen rekka syttyi palamaan ajon aikana Bruuninkadun ja Tervasaarenkadun risteyksessä, päivystävä palomestari Antti Kosonen Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo.

Rekka kuljetti haketta.

Kun kuljettaja huomasi palon, hän poistui hytistä, mutta ei voinut tehdä alkusammutusta. Sen sijaan paikalle osui sattumalta pelastuslaitoksen ja sairaanhoitopiirin yhteinen ensihoitoyksikkö, jolla oli taitoa ja välineitä alkusammutukseen.

Ensihoitoyksikkö sai Kosonen mukaan palon lähes sammutettua ja liekit taltutettua jauhesammuttimella, joten palokunnalta sujui sammutuksen viimeistely helposti ja nopeasti.

Kosonen arvioi, että ensihoitoyksikön toiminnan ansiosta rekka säästyi isolta palolta, joten ajoneuvo on mahdollista saada melko pienin korjauskustannuksin uudelleen ajokuntoon. Rekka lasteineen säilyi lähes vahingoittumattomana.

Bruuninkatu oli suljettu liikenteeltä noin puolen tunnin ajan. Rekka jäi sammutuksen jälkeen tien reunaan, mutta kuljettaja alkoi heti soittaa hinausautoa paikalle. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Hälytys tuli kello 16.28. Kymenlaakson pelastuslaitokselta paloa sammuttamassa oli neljä yksikköä.