Kouvolassa tiistaina mittava poliisioperaatio — Poliisi epäili asuntomurron tekijöiden saaneen aseita haltuunsa, poliisikoirat ja vaativien tilanteiden erikoisryhmä mukana etsinnöissä

Naapuri seurasi murtomiehiä, kunnes kadotti näköyhteyden heihin metsässä.

Katja Juurikko

Kouvolassa tiistaina mittava poliisioperaatio — Poliisi epäili asuntomurron tekijöiden saaneen aseita haltuunsa, poliisikoirat ja vaativien tilanteiden erikoisryhmä mukana etsinnöissä

Poliisi otti Pohjois-Jaalassa kiinni kaksi törkeästä varkauden yrityksestä epäiltyä miestä tiistaina-iltapäivällä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Kouvolan Uimilassa sijaitsevan talon asukas oli saanut kännykkäänsä murtohälytyksen ja pyysi naapuriaan käymään katsomassa tilannetta. Naapuri huomasi kahden miehen poistuvan paikalta juosten.

Naapuri teki murrosta ilmoituksen poliisille kello 10.17. Naapuri lähti seuraamaan rosvoja, mutta kadotti pian epäillyt, kun he juoksivat metsään.

Asekaapissa murtojälkiä

Poliisi epäili murtautujien saaneen asunnosta mahdollisesti haltuunsa aseita, joten paikalle lähti useita partioita sekä Kaakkois-Suomen poliisista että Hämeen poliisista.

Aseita oli poliisin mukaan säilytetty asunnossa asianmukaisesti asekaapissa ja asekaappiin oli yritetty murtautua.

Poliisi varautui siihen, että epäillyt ovat mahdollisesti aseistettuja, joten se tiedotti mahdollisesta vaarasta myös Twitterissä. ”Kouvolan Uimilassa tapahtunut asuntomurto. Poliisi etsii tekijöitä. Vältä alueella liikkumista.”, twiitissä toivottiin.

Poliisin erikoisryhmä hälytettiin paikalle

Epäiltyjä jäljestettiin poliisikoirien avulla. Paikalle hälytettiin myös poliisin vaativiin tilanteisiin erikoistunut ryhmä. Poliisit saivat epäillyt kiinni kello 15.41. Pakomatkansa aikana tekijöiden epäillään murtautuneen tyhjään mökkiin.

Tekijät eivät olleet ehtineet saada aseita haltuunsa asunnon omistajan ja hänen naapurinsa nopean toiminnan ansiosta. Poliisi tutkii asiaa kahtena törkeän varkauden yrityksenä ja törkeän ampuma-aserikoksen yrityksenä.