Ympäristön auto ja Etelä-Kymen auto -osakeyhtiöt aloittavat yt-neuvottelut Kotkassa ja Kouvolassa — Neuvottelut voivat johtaa enintään yhdeksän työsuhteen päättymiseen

Yt-neuvotteluiden piirissä on yhteensä 34 henkilöä.

Mika Strandén

Yt-neuvotteluiden tavoitteena on yhtiön liiketoimintojen 
uudelleenorganisointi vastaamaan nykyistä autokaupan yleistä haastavaa 
markkinatilannetta. Kuvituskuva.
Yt-neuvotteluiden tavoitteena on yhtiön liiketoimintojen uudelleenorganisointi vastaamaan nykyistä autokaupan yleistä haastavaa markkinatilannetta. Kuvituskuva.

Kymen seudun osuuskaupan omistamat Ympäristön auto ja Etelä-Kymen auto -osakeyhtiöt aloittavat yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä johtuen. Yt-neuvottelut käynnistyvät 28. lokakuuta.

Tiedotteen mukaan toimenpiteillä voi olla toteutuessaan henkilöstöön kohdistuvia vaikutuksia.

Neuvottelut koskevat yhtiöiden automyynnin ja hallinnon tehtävissä toimivaa henkilöstöä Kotkassa ja Kouvolassa, sekä jälkimarkkinoinnin asiakaspalvelu- ja varaosamyynnin tehtävissä toimivaa henkilöstöä Kouvolassa.

Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on yhteensä 34 henkilöä, ja ne voivat johtaa enimmillään arviolta yhdeksän työsuhteen päättymiseen. KSO autokaupan toimiala työllistää kaikkiaan 84 henkilöä.

Neuvotteluiden tavoitteena on yhtiön liiketoimintojen uudelleenorganisointi vastaamaan nykyistä autokaupan yleistä haastavaa markkinatilannetta, ja toimintojen tehostaminen kannattavuuden parantaminen.

Yt-neuvottelut päättyvät 11. marraskuuta.