Satu Taiveaho mukaan demarien listoilla ensi vuoden kuntavaaleihin Haminassa – Entinen kansanedustaja muuttaa kesällä Haminaan

Taiveaho ja haminalainen entinen kaupunginvaltuutettu Ville Virtanen (sd.) kihlautuivat viime joulukuussa.

Marko Kekki

Entinen kansanedustaja Satu Taiveaho muuttaa kihlattunsa luo Haminaan ja aikoo ehdolle ensi vuoden kuntavaaleihin.
Entinen kansanedustaja Satu Taiveaho muuttaa kihlattunsa luo Haminaan ja aikoo ehdolle ensi vuoden kuntavaaleihin.

Entinen Sdp:n kansanedustaja Satu Taiveaho muuttaa kesäkuussa Riihimäeltä Haminaan ja aikoo kevään 2021 kuntavaaleissa pyrkiä demarien ehdokkaana Haminan kaupunginvaltuustoon.

Taiveaho on kihloissa haminalaisen entisen demarivaltuutetun Ville Virtasen kanssa. Taiveahon mukaan hän muuttaa perheineen eli 7-vuotiaan tytön ja 6-vuotiaan pojan kanssa Haminaan, kun lasten lukukausi päättyy.

– Ainakin aluksi muutamme Villen nykyiseen kotiin. Katsotaan sitten myöhemmin etsimmekö uutta yhteistä kotia, Taiveaho toteaa.

Kansanedustajana vuosina 2003–2011 toiminut yhteiskuntatieteiden maisteri Taiveaho sanoo olevansa edelleen kiinnostunut politiikasta ja etenkin sosiaali- ja terveyspolitiikasta. Haminan kunnallispolitiikka ei vielä ole hänelle tuttua.

– En voi väittää, että olisin paikallisista asioista vielä perillä. Rauhassa vähitellen sitten tutustutaan uuteen kotikaupunkiin ja asetutaan sinne, Taiveaho toteaa.

Työpaikka Helsingissä

Hän työskentelee turvallista vanhuutta edistävän Suvanto ry:n toiminnanjohtajana Helsingissä ja sanoo aikovansa jatkavansa nykyisessä työssään myös Haminaan muuton jälkeen.

– Työpaikkani tosiaan on Helsingissä, toki työni on aika liikkuvaa, kun käyn eri puolilla Suomea. Olen kyllä avoinna myös mahdollisesti lähempänä sijaitseville työpaikoille, mutta toistaiseksi en ole hakenut mihinkään. Tykkään nykyisestä työstäni tosi paljon. Mikäli lähempää ei sopivaa tehtävää löydy, niin tämänkin pystymme yhteiseen arkeen sovittamaan.